Een dagje Cambridge

Cambridge

Twee dagen geleden, liep ik op dit moment nog in Cambridge: de stad die bekend staat op al zijn universiteiten. Ik ging er één dagje heen om de mooiste plekjes en leukste hotspots te ontdekken. Die ik vervolgens nu met jullie kan delen!

Want ik ben echt een beetje verliefd geworden op dit stadje. De mooie Harry Potter huizen, de historische straatjes en vooral de indrukwekkende gebouwen. Cambridge is zo mooi!

Mooie huizen

Cambridge

Daar kwam ik tijdens mijn wandeltocht (zo’n 4,5 km) van het hotel naar het centrum van Cambridge achter. Ik kwam echt in leuke straatjes terecht en moest zo af en toe gewoon eventjes stoppen bij een huis.

Cambridge

Was het niet om hoe indrukwekkend groot het huis was, dan was het wel om de prachtige deuren. En vooral dit blauwe huisje in het Parkers Piece moest ik gewoon eventjes fotograferen!

Leuke (interieur)winkels

Cambridge

De eerste plek waar ik naar toe wilde was het winkelcentrum Grand Arcade. Daar vind je onder andere de bekende winkels als Topshop, Victoria Secret, River Island. Maar in dit winkelcentrum spotte ik ook de Flying Tiger! Een leuke hebbewinkeltje die wij ook in de randstad van Nederland hebben.

Cambridge

Vlakbij het winkelcentrum (aan de Regent Street) spotte ik een leuk interieurwinkeltje: Futon Company. Eigenlijk ook gelijk het enige (leuke) interieurwinkeltje die ik hier vond. Dit winkeltje heeft veel meubels en accessoires die gemaakt zijn van hout en de prijsjes zijn ook nog eens leuk!

Lunchplek Novi

Cambridge

Dichtbij Futon Company zit het prachtige hippe tentje Novi. Hier kun je lekker te lunchen (zoals ik deed) of genieten van een cocktail of espresso. Hier las ik een aantal hoofdstukken uit een boek en at ik ondertussen een veelte grote stuk staart met een lekkere latte. Daarnaast heeft dit tentje een geweldig stoer interieur!

Cambridge

En net toen ik weg wilde gaan ontdekte ik daar nog eventjes het dakterras. Zo sfeervol en leuk ingericht! Mocht je een keertje naar Cambridge gaan dan is dit plekje echt een aanrader!

De bekende plekken in Cambridge

En naast de leuke straatjes, mooie huizen, de winkels en het lunchplekje bracht ik natuurlijk ook een bezoekje aan de populaire plekken zoals The Market, King’s College Chapel, het Peterhouse en rivier de Cam waar leuke punterbootjes doorheen varen. Maar misschien wel het meest indrukwekkende vond ik het Midsummer Common park. Hier kun je namelijk doorheen wandelen terwijl de koeien om je heen (LOS) lopen! Ik ging er heen met het idee om de koeien te knuffelen, maar eenmaal aangekomen bleken ze toch wel erg groot te zijn hahaha…

Dit waren mijn hoogtepunten van deze mooie stad! Ben jij wel eens in Cambridge geweest?

Volg:
Delen:

3 Reacties

 1. 4 augustus 2017 / 20:13

  Heel erg leuk om te lezen!! En wat een mooie stad zeg!! Flying Tiger hebben we in Groningen ook hoor Maar lijkt me zeker nog een stad waar ik heen moet!!

  • judith-huls
   Auteur
   4 augustus 2017 / 20:22

   Awh dankjewel! Is natuurlijk een ander blogje dan normaal… Oeh zit ie ook in Groningen? Te leuk!! xoxo

   • Amanda
    4 augustus 2017 / 20:50

    Ik hou van reizen en daarover verhaaltjes lezen!! Dus dit is zeker leuk!! En mag ook wel eens een keer! Ja hij zit op de vismarkt, dus mocht je in Groningen zijn, lekker shoppen!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?