Dutch Design Week 2017

Dutch Design Week 2017

Vanaf vandaag staat Eindhoven 9 dagen lang in het teken van de Dutch Design Week. Op meer dan 100 locaties presenteren 2.500 designers ontwerpen, experimenten en ideeën. Genoeg redenen voor mij om eventjes een bezoekje te brengen! En nu kan ik jullie ook weer een klein voorproefje geven. Zo maakte ik kennis met een aantal nieuwe producten en (voor mij nieuwe) designlabels. Maar spotte ik ook weer mooie items van merken die ik al kende. Kijken jullie mee naar mijn favorieten?

Zelf ben ik een middagje naar de Dutch Design Week geweest, waardoor ik natuurlijk lang niet alle 110 locaties bezocht heb. Maar ik kan jullie wel mijn favorieten delen van het Ketelhuisplein, het Klokgebouw en Piet Hein Eek.

Het Buitenhuis

Dutch Design Week 2017

Op het Ketelhuisplein was ‘Het Buitenhuis’ (een samenwerking tussen Dutch Invertuals en Droomparken) het enigste huisje die mijn uitnodigde om eventjes binnen te komen kijken! Het heeft wel iets weg van een Tinyhouse maar dan net een tikkeltje groter. Het huisje is zo ontworpen dat binnen en buiten één worden. En dat beleefde ik ook helemaal tussen alle groene planten in de sfeervolle kamertjes. Het lijkt mij heerlijk om hierin een weekendje door te brengen!

Dutch Design Week 2017 Dutch Design Week 2017 Dutch Design Week 2017 Dutch Design Week 2017 Dutch Design Week 2017 Dutch Design Week 2017

Stoft Studio

In het klokgebouw bij Southern Studio viel mij oog gelijk op de Whittle Away Cabinet van Stoft Studio. Een houten kast met een leuke twist! De buitenste laag van de kast krult namelijk op, net als bij een boom, zodat er weer iets nieuws ontstaat: de mooie kleurtjes. Zo uniek!

Dutch Design Week 2017 Dutch Design Week 2017

IKEA

En natuurlijk kon de nieuwe samenwerkingscollectie van Ikea met Piet Hein Eek ook niet ontbreken! Ik heb nog steeds de ligstoel en één van de rotan lampen uit deze collectie op mijn wishlist staan…

Dutch Design Week 2017 Dutch Design Week 2017

Rezign

Ook om deze stoeltjes van Rezign kon ik bij Piet Hein Eek niet omheen! Naast het mooie design worden de zitjes namelijk gemaakt van onder andere oude spijkerbroeken, leger uniformen en gerecyclede koffiefilters. Vervolgens worden die geplaatst op een walnoten frame. Fijn om te zien dat duurzaam ook mooi kan zijn!

Dutch Design Week 2017

Ontwerpduo

Op het terrein van Piet Hein Eek moest ik natuurlijk ook weer eventjes binnenkijken bij Ontwerpduo. En goed dat ik dat gedaan heb, want de nieuwe collectie is prachtig! Daarnaast is de presentatie ook op zo’n leuke manier gedaan! Alles staat namelijk exact hetzelfde tegenover elkaar, alleen zie je de items aan beide kanten in een andere kleur. Origineel!

Dutch Design Week 2017 Dutch Design Week 2017

Haave

Dit is denk ik toch echt wel hét product label dat mijn hartje gestolen heeft tijdens deze Dutch Design Week. De prachtige ruimte waarin alle producten te vinden waren, was echt zo mooi! Daarnaast houd ik van het minimalistische ontwerp van alle producten. En die stoel…. hebben! Je vind Haave ook op het terrein van Piet Hein Eek.

Dutch Design Week 2017 Dutch Design Week 2017 Dutch Design Week 2017 Dutch Design Week 2017 Dutch Design Week 2017 Dutch Design Week 2017

Valerie Objects

Last but not least; Bloemen… Ik hou ervan! Al helemaal wanneer ze in een bijzondere vaas staan. Zoals deze ‘Hidden Vases’ van Chris Kabel. En er zit nog een leuk verhaal achter! Ze wilden namelijk onderzoek doen naar hoe je een vaas kan laten verdwijnen. En daar zijn deze vazen uitgekomen. De vazen zijn gebaseerd op de drinkbak waaruit kippen drinken. De bloemen zijn juist geplaatst geplaatst rondom de vaas in plaats van erin. Is dat leuk of is dat leuk? De vaas is te bewonderen tegenover het restaurant van Piet Hein Eek.

Dutch Design Week 2017 Dutch Design Week 2017

Ga jij nog naar de Dutch Design Week?

Volg:
Delen:

2 Reacties

 1. 21 oktober 2017 / 21:34

  Wat was het een leuke dag meis! en je hebt er weer een prachtig blogje over geschreven! Dikke kus

  • judith-huls
   Auteur
   21 oktober 2017 / 21:38

   xoxoxo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?