Meer sfeer in huis

Philips Hue

De donkere dagen komen er weer aan! Sterker nog; de wintertijd gaat dit weekend ook alweer in… Zelf vind ik deze tijd van het jaar altijd wel weer iets gezelligs hebben. Ik vind het heerlijk om ons huisje dan nog gezelliger te maken. Een warme kop thee, veel kaarsjes en sfeervolle verlichting! Voor die sfeervolle verlichting gebruik ik tegenwoordig de Philips Hue lampen.

Zo heb je een keertje iets anders dan het ‘standaard’ wit-gele licht en kun je de kleurtjes van de verlichting aanpassen aan elke gelegenheid. Het wordt heus geen disco in huis, want je kunt de kleurtjes ook subtiel gebruiken of voor warme wittinten gaan! Benieuwd hoe ik de lampen in ons huisje gebruik?

Voor ons allemaal

Philips Hue

Allereerst is het denk ik wel eventjes handig om te vertellen dat ik voor het Philips Hue Starter Pack ben gegaan. Dit pakket bestaat uit 3 Hue ledlampen, een Hue Bridge (voor de aansluiting op je Wifi netwerk zodat je de lampen kan gebruiken via je smartphone of tablet) en een Dimmer. Vervolgens komt, tenminste dat dacht ik, het moeilijkste gedeelte: het aansluiten van alles. Maar zelfs ik had dit in een kwartiertje al voor elkaar! Dus meiden… een speeltje die we helemaal zelf kunnen aansluiten. Scheel vriendlief weer… ;)

Wel heb ik een inimini klein minpuntje ontdekt van de lampen; zo moet je eigenlijk altijd je telefoon of Dimmer binnen handbereik hebben. Maar dat is een kwestie van wennen denk ik!

Zachte kleuren voor in de woonkamer

Philips Hue

Na het aansluiten komt het leukste, namelijk het ‘spelen’ met de app zodat je kunt zien welke scene of kleur je het mooiste vindt passen. Voor in de woonkamer is mijn favoriet een oranje-achtige tint, maar ook de scene ‘lentebloesem’ staat erg sfeervol en rustgevend! Hierboven en hieronder kun je zien hoe beide tinten bij ons in de woonkamer staan. Voor de verandering een keertje geen blauw, want die oogt heel fris en koel. Misschien iets voor in de zomer? Ik blijf het bijzonder vinden hoe je met zo’n kleine verandering toch een groot effect kan creëren, want sfeervol is het nu in huis zeker!

Zonsondergang in de eetkamer

Philips Hue

Voor het eind van de middag heb ik bij de eetkamer echt een favoriete scene: namelijk de zonsondergang! Het is dan net alsof we nog een klein beetje van de laatste zonnestraaltjes kunnen genieten in huis. En dat gevoel vind ik juist zo belangrijk tijdens deze donkere dagen! Ook het tafelen wordt zo een stuk gezelliger!

Philips Hue

In de loop van de avond verander ik bij de eetkamer wel nog van kleur, want de hele avond zonsondergang is ook een beetje gek… ;) Zo gaat ook deze lamp op een oranje achtige tint of op de scene ‘lentebloesem’ zodat alle verlichting in huis een eenheid vormen. En wie weet probeer ik de scene ‘Noorderlicht’ in de winter ook nog wel eventjes uit om zo nog meer Scandinavië in huis te halen.

Philips Hue

Ik kan niet wachten totdat het weer donker is en de lampen weer aan kunnen! Nu ik de Philips Hue heb, kan ik eigenlijk niet meer zonder… Wat vinden jullie van deze verlichting?

*Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Coolblue.

Advertisement

Volg:
Delen:

2 Reacties

 1. 25 oktober 2017 / 16:24

  Heel mooi deze verlichting en sfeervol!

  Lieve-Groetjes,
  Verie

  • judith-huls
   Auteur
   27 oktober 2017 / 15:26

   De kleurtjes zijn zo leuk! Ik kan niet meer zonder! XO

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?