DIY ‘bloempot’ van papier maché

Sinds mei 2014 wonen vriendlief en ik samen in ons eigen opgeknapte huis(je). Vandaar dat de rubriek ‘Een kijkje bij ons thuis’ vanaf nu elke vrijdag zal gaan verschijnen. In deze rubriek vind je elke week één item waar ik gek op ben bij ons thuis.

Dit keer een detail uit ons huis die ik zelf gemaakt heb en waar ik nog steeds onwijs blij mee ben. Namelijk deze ‘bloempot’ (geen idee hoe ik het moet noemen) gemaakt van papier maché. Het oogt zo minimalistisch en daar houd ik van! En eigenlijk is het nog makkelijk te maken ook. Alleen heb je wat geduld nodig want het drogen van de ‘bloempot’ duurde bij mij een paar dagen.Wat ben je nodig:
– Krantenpapier
– Behangplaksel
– Een bal
– Kwast
– Verf

Ik denk dat iedereen vroeger wel eens iets van papier maché heeft gemaakt op school. Zo niet, dan is leg ik het eventjes kort uit: de bedoeling is dat je de bal beplakt met strookjes krantenpapier. Dus als de bal helemaal onder het krantenpapier zit, plak je er nog een paar lagen op. Vervolgens laat je de bal drogen totdat hij helemaal droog is. Daarna kun je hem verven en weer laten drogen. Als hij vervolgens weer droog is, prik je een gat in de bal en haal je de bal eruit. Tadaaaa, hier is jouw eigen gemaakte bloempot!

Volg:
Delen:

22 Reacties

 1. 27 april 2015 / 11:35

  Oh wat een leuk idee!! Echt heel gaaf zeg :) X

 2. 27 april 2015 / 11:35

  Wauw, heel leuk idee! Het heeft een beetje een marmer effect.

 3. 28 april 2015 / 13:35

  Dit ziet er echt super tof uit! Ik vind dit soort planten echt heel erg leuk voor in huis. Vooral gecombineerd met iets van hout zoals jij ook laat zien.

 4. 28 april 2015 / 13:43

  Lange tijd geleden dat ik met papier mache gewerkt heb ;) Maar je bloempot ziet er echt heel erg leuk uit zo, van een afstand zou ik het niet kunnen zeggen dat het papier mache werk is ;)

  xxx

 5. 29 april 2015 / 11:35

  Oh wouw dit is wel heel awesomee. Ook perfecte timing want mn potjes raken op oeps teveel mini plantjes.

  Good vibes,

 6. 29 april 2015 / 11:35

  Wat een leuk ideetje! Alleen houdt de pot het wel als je de plant water geeft? Of zet je er gewoon planten in die niet (veel) water nodig hebben?

 7. 29 april 2015 / 11:35

  Wauw, wat mooi! Ik heb vroeger een papier mache cursus gedaan, dus ik zou dit zo kunnen maken! xo

 8. 29 december 2015 / 15:36

  I’m LOVING this! Ik heb heel veel plantenpotten in huis die hier erg op lijken, allemaal van mijn moeder gehad toen ze haar collectie weg deed, maar ik kan nergens extra potten vinden die er op lijken. Ideaal dit!
  Vraagje nog, hoe heb je hem vanbinnen waterdicht gemaakt? Of heb je er gewoon een plastic zak in gedaan of iets dergelijks?

  • judith-huls
   5 januari 2016 / 15:14

   Jaa met een plastic zak! Ik weet helaas geen andere oplossing :( XO

 9. 14 november 2019 / 12:30

  Dit artikel is goed geschreven, ben blij deze post tegen te hebben gekomen. Een duim van mij! Teeninga

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?