Zoektocht naar een mooie fauteuil

LaForma fauteuil

Laatst kondigde ik het al een beetje aan op Instagram; ik ben onze mooie hangstoel in de woonkamer zat. En dat is niet zo gek, na pak hem beet anderhalf jaar… Oh en don’t worry! Je zult de hangstoel niet op marktplaats vinden (sorry!), want ik houd hem gewoon nog lekker zelf! Leuk om mee af te wisselen of om hem straks in het voorjaar buiten te gebruiken. Maar dan moet er wel een vervanger komen voor de hangstoel…

Daarom neem ik jullie vandaag mee met mijn zoektocht naar een mooie fauteuil (ieks, ik vind het woord ‘fauteuil’ altijd zo tuttig en suf klinken). Maar er zijn genoeg leuke fauteuils te vinden! Hierbij mijn top 5!

Rotan fauteuil

LaForma fauteuil

Ik besloot om opnieuw een kijkje te nemen bij, een voor mij bekende online woonwinkel, Eyoba. Zo shopte ik daar al mijn staande spiegel en veertjes hanglamp. Iets wat voor mij belangrijk is, is dat de fauteuil (net als onze hangstoel) een warme uitstraling moet hebben. Denk hierbij aan een warm stofje of natuurlijke materialen. En zo stuitte ik op deze Akit fauteuil. Het zitgedeelte en de rugleuning is afgewerkt met rotan en de en poten en het frame zijn gemaakt uit mahoniehout. En misschien wel het fijnste; ik heb het idee dat je op deze stoel heerlijk onderuit gezakt kan zitten. I like!

Vlinderstoel

LaForma fauteuil

Een stoel die ik veel voorbij zie komen (op Instagram) is de vlinderstoel. Ik geef het eerlijk toe; een mooie stoel, maar eigenlijk niet passend in ons Scandinavische interieur… Maar nu vond ik dan toch een mooie variant! Namelijk de Cocoa fauteuil uit de collectie van LaForma. Een open vlinderstoel gemaakt van rotan, met een zit- en hoofdkussen en… geen zwarte poten! Want dat is vaak mijn grootste probleem bij het vinden van een stoel…

Dierlijke stoel

LaForma fauteuil

Toen ik de Ike fauteuil zag, wist ik nog niet zo goed wat ik ervan moest vinden… Ik vind het ontwerp namelijk echt prachtig! Maar het geitenleer? Hoe vaker ik deze fauteuil zie, hoe leuker ik hem eigenlijk begin te vinden! Want stiekem heeft de bekleding wel iets… En met een poefje erbij kun je hierop ook heerlijk loungen. Hallo lange tv-avonden!

Schommelstoel

LaForma fauteuil

Tja, ik blijf een zwak houden voor schommelstoelen! Al helemaal wanneer de ‘kuip’ niet van kunststof is gemaakt, maar mooi bekleed is met een stofje! Zoals bij de Travers fauteuil van LaForma is gebeurd. En dat is niet het enige… het stofje is nog blauw ook!

Landelijke loungestoel

Riviera Maison fauteuil

Tegenwoordig zijn de meubelen van Riviera Maison ook prima te combineren in een Scandinavisch interieur. Ha! Heb ik eventjes geluk! Ook deze loungestoel is gemaakt van hout en rotan. Mocht ik voor deze stoel kiezen, dan kan ik hem in het zomerseizoen ook prima gebruiken voor in de tuin!

Naast deze fauteuils kun je bij Eyoba online ook terecht voor bijvoorbeeld een eetkamerstoelen of barkrukken. Ik ben benieuwd voor welke fauteuil jij zal kiezen!

*Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Eyoba.

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?