Wishbone chair van Carl Hansen

Wishbone Chair

Sinds mijn interieurverslaving, heb ik eigenlijk altijd al een zwak gehad voor design stoelen. Helaas laat mijn studentenbudget al die stoelen nog niet echt toe… Maar dat houdt mij niet tegen om een wishlist te maken. Één van die design stoelen die zeker weten op dat lijstje hoort is de Wishbone Chair.

In dit artikel laat ik je graag kennismaken met de geschiedenis en de designer van deze design stoel. Want dat is de Wishbone Chair wel waard toch?

Carl Hansen

Carl Hansen

Iets meer dan een eeuw geleden startte de Deense timmerman Carl Hansen zijn eigen meubelmakerij. Inmiddels staat zijn merk bekend als: ‘Exclusieve handgemaakte houten meubelen waar vakmanschap en kwaliteit centraal staat.’ Na de Tweede Wereldoorlog was de architect Hans Wegner een van de nieuwe opkomende designers. Hij had net als Carl Hansen dezelfde passie. Samen zijn beide mannen een samenwerking aangegaan. En de meubelen die tot stand gekomen zijn door deze samenwerking, kennen we vandaag de dag nog steeds!

Wishbone Chair

Design stoel

Ik vertel dit natuurlijk niet zonder reden, want één van deze meubelen is de mooie Wishbone Chair. Deze stoel staat bekend om zijn Y-vormige rug, eenvoudige ontwerp en de strakke lijnen. Ze zeggen wel dat het een eenvoudige ontwerp is, maar er zitten 100 verschillende stappen in het productieproces. Zo bestaat de zitting uit 120 meter papieren koord dat met de hand geweven is. Iets waar ik eigenlijk nooit bij stil heb gestaan, maar wat dus wel uniek is aan deze design stoel.

Mister Design

De Wishbone chair is beschikbaar in veel verschillende kleuren. Maar ik denk dat mijn favoriet toch echt wel de witte variant is. Al vind ik de zwarte en de naturel kleurige uitvoeringen ook erg mooi! Ze staan in ieder geval geweldig aan de eettafel. Ja, deze designstoel blijft voorlopig nog wel even op mijn lijstje staan. Tot die tijd hoop ik dat er ergens een hele gulle Sinterklaas rondloopt met gevoel voor design… ;)

*Advertorial

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?