Voor- en achterkamer make-over

Kamers en suite

Bijna een week geleden besloot ik dat het eindelijk tijd werd om de vakkenkast in de woonkamer te vervangen voor iets anders. Al tijden stond het ‘kamers en suite’ idee al op mijn wishlist. Maar omdat het best wel een uitgave is, stelden we dit telkens uit. Tot vorige week. 

Ik was het zat. Inmiddels werd de vakkenkast namelijk steeds meer gebruikt als een opruimkast en lag er in elk vakje wel wat rommel. Je begrijpt vast wel als ik zeg dat dit zo langzamerhand een doorn in het oog werd…

Kamers en suite IKEA hack

Kamers en suite

Eerst wilde ik dolgraag kasten op maat laten maken, maar dat is (helaas) al helemaal prijzig. Totdat vriendlief met het idee kwam om gebruik te maken van bestaande IKEA kastjes. Zo gezegd, zo gedaan kwamen wij uit op de Besta kasten. En om het lichtinval te behouden, kozen we er voor om de achterkanten van deze kasten niet te gebruiken (op de onderste kastjes na). Daarna smeerden wij alle gaatjes en gleufjes van de kastjes dicht. En tadaa… nu lijken het net egale witte kasten. Hoe simpel is dat!

Kast inrichten

Kamers en suite

Maar nu kwam het moeilijkste gedeelte; het decoreren van de kasten. Al vrij snel wist ik dat er sowieso één item uit mijn wishlist in moest komen. Namelijk één van de collector’s items, genaamd Songbird Ernst. In dit blogje vertelde ik al dat ik echt een oogje hebt op de leuke design diertjes van de designer Kay Bojesen. En nu we eindelijk onze kasten hebben, kan de verzameling beginnen, want ik ben echt dol op alle dieren van Kay Bojesen!

Kamers en suite

Ik koos bewust voor Songbird Ernst omdat de kleuren van hem zo lekker tijdloos zijn. Daarnaast vind ik dit minimalistische item gewoon helemaal geweldig en cute! En daar mag best mee gepronkt worden toch? Daarom is Ernst nu ook echt de eyecatcher van onze kast. Nu staat ‘ie nog eventjes zielig in zijn eentje, maar er komen snel meer vriendjes zijn kant op!

Ik ben namelijk helemaal verliefd geworden op Ernst! Wat vinden jullie van hem en van onze nieuwe kasten?

*Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met MisterDesign.

Volg:
Delen:

1 Reactie

  1. 6 oktober 2017 / 07:16

    Heel goed idee (creatief opgelost) en het is echt prachtig geworden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?