Strandgevoel in huis

gordijnen Inside Blinds

Ik geloof dat alles hier in huis wel eens veranderd is op één item na: de gordijnen. Wij kregen toen we gingen samenwonen witte katoenen gordijnen van mijn stiefvader, alleen hebben wij toen nooit rekening gehouden met de hoogte. Zo waren de gordijnen twee jaar lang gewoon echt 30 centimeter te kort. Ongeveer een halfjaar geleden loste mijn lieve oma dit probleem op.

Maar echt mooi en sfeervol heb ik ze nooit gevonden. Ze hebben er alleen al die jaren voor gezorgd dat mijn buren niet zomaar onze woonkamer in konden kijk ’s avonds.

Linnenlook

gordijnen Inside Blinds

Nu we de rest op orde hebben in ons huisje, werd het eigenlijk ook wel eens tijd voor nieuwe gordijnen. En dat idee werd steeds meer geprikkeld. Zo maakte ik bij Boer Staphorst, het bouw- en woonwarenhuis waar ik stage loop, kennis met Inside Blinds. Niet geheel onbekend voor mij, want wij hebben van Inside al de  Squid raambekleding.

linnenlook gordijnen

Ik twijfelde nog heel erg tussen houten jaloezieën of gordijnen, maar omdat wij ook nog een deur tussen de ramen hebben zitten, besloot ik dat het praktischer was om te gaan voor overgordijnen. Ook omdat wij al een roede hadden hangen. Nu nog een geschikte kleur en een mooie stof kiezen. Via internet spotte ik de HELENA collectie van Inside Blinds al en stiekem was ik al een beetje om. Deze collectie heeft namelijk een lichtdoorlatende linnenlook.

Lichtbeige

stofstalen gordijnen

Bij Boer Staphorst, o.a. één van de dealers van Inside,  mocht ik een aantal stofstaaltjes mee nemen naar huis. Ik raad dit aan om te doen bij het kiezen van gordijnen. Zo weet je namelijk zeker dat de kleur stof past bij de rest van het interieur. Zelf besloot ik te gaan voor de lichtbeige kleur, die echt exact dezelfde kleur heeft als onze Sandy Beach muur! Nadat een medewerker van Boer mij mee heeft geholpen met het opmeten van de maten en het uitkiezen van bijpassende gordijnringen, konden de gordijnen besteld worden.

gordijnen linnenlook

Na een aantal weken kwamen de gordijnen binnen! Ze werden heel netjes geleverd in een soort ‘beschermjasje’. Daarna kon het ophangen beginnen! En kijk nou hoe mooi ze staan! Zoals je ziet hangen de gordijnen nog een stukje op de vloer. Hier heb ik bewust voor gekozen omdat ik dit lekker nonchalant en gezellig vind staan. Het maakt het net een stukje minder strak. :)

Strandgevoel

gordijnen Inside Blinds

Ik ben echt onwijs blij met deze overgordijnen! De hele achterkamer is gelijk een stuk sfeervoller. En misschien nog wel belangrijker; ik krijg van deze gordijnen echt zo’n strandgevoel in huis. En laat dat nou net iets zijn waar ik enorm van houd! ;) Nu ik het effect ervaar van deze mooie gordijnen, weet ik wel dat gordijnen net zo belangrijk zijn als de meubels in je interieur! Mijn tip is dan ook: wees niet zo eigenwijs als mij, maar investeer gelijk in mooie gordijnen. Een goede basis is namelijk al het halve werk toch? Ik ben er onwijs blij mee en word iedere keer weer gelukkig als ik ze open en dicht trek :)

Wat vinden jullie van de nieuwe gordijnen?

*Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Inside Blinds.

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?