Stoere hang-en vloerlamp

FLOS lamp

Ik ben echt een leek op het gebied van lampen in huis. Ik weet gewoon niet hoe en waar ik het beste een lamp neer kan zetten of hangen. En vaak als ik dé lamp gevonden heb, is ie weer te fel… Ja. Lampen zijn gewoon niet zo mijn ding, haha.

Maar nodig zijn we ze wel! Zo hebben we een plekje in huis, waar ik echt maar niet uit kom… Ik heb het over het plekje tussen onze kast en de bank. Zonder lamp is het hoekje gewoonweg te donker, maar met een simpel peertje is het hoekje helemaal niet sfeervol meer. Daarnaast vind ik een vloerlamp aan beide kanten van de bank niet mooi… Een heel gedoe dus! Totdat ik de FLOS Mayday Lamp ontdekte.

Stoere lamp

Mayday lamp

Deze stoere Mayday lamp is ontworpen door de Duitse industriële vormgever Konstantin Grcic. Op dit moment is hij een van de invloedrijkste ontwerpers. Zo zijn er al twee designklassiekers van hem opgenomen in de collectie van het Museum of Modern Art (in New York). Zo ook deze lamp die hij ontworpen heeft voor Flos. Je kan dus wel zeggen dat de Mayday lamp behoort tot een van de design hanglampen van deze tijd.

Hanglamp of vloerlamp?

design lamp

Zelf vind ik deze Mayday lamp echt een uitvinding! Ik heb er voor gekozen om de lamp op te hangen aan de kast. Dit kan dankzij de handige haak die de lamp heeft. Maar tegelijkertijd kun je de lamp ook neerzetten als vloerlamp. Je kunt hem dus op verschillende manieren gebruiken. Super leuk!

hanglamp

Het ontwerp is simpel gehouden, maar dat matcht juist erg goed in ons interieur! Zo blijft dit hoekje door het minimalistische design ook rustig ogen. Daarnaast vind ik het idee van de ‘kabelhaspel’ erg handig! Zelf heb ik echt een hekel aan snoeren (ik geloof bijna iedere interieurjunkie wel), maar nu kun je het snoer er dus gewoon omheen wikkelen. Daardoor krijgt de lamp een lekker stoer uiterlijk!

Ik ben onwijs blij met deze lamp van Flos. Ons hoekje is nu eindelijk helemaal af!

*Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met MisterDesign. 

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?