Scandinavische hal make over

Scandinavische hal make over

Toen we hier kwamen wonen, zo’n 5 jaar geleden, besloten we om onze donkerbruine trap, deuren en kozijnen wit te verven. Niet wetende dat dit na verloop van tijd geel zal verkleuren. Daarnaast kreeg de gang naar twee jaar een kleurtje, namelijk de donkergrijze lambrisering. En daarna? Daarna is er nooit meer iets aan gedaan… 

De reden dat we daarna nooit meer zijn wezen veranderen is eigenlijk omdat de hal dan een enorme klus werd. Ik bedoel; alles zal opnieuw geverfd moeten worden… De trap, de deuren en kozijnen en wie weet zelfs ook nog wel de muren. Maar na al die jaren hebben we de knoop doorgehakt! Want de hal is toch wel het visitekaartje van je huis. Zonde om daar niks mee te doen!

Grijs als basis en hout voor de sfeer

Scandinavische hal make over

Zo gezegd zo gedaan. Van tevoren deed ik inspiratie op via Pinterest, maar kwam ik al snel tot de conclusie dat ik de hal vrij neutraal wilde gaan houden. Daarom ben ik gaan werken met de kleuren die we ook in de woonkamer en keuken hebben gebruikt. Zo werd de trap lichtgrijs geverfd (kleurcode: ON.00.76) en de muren in een tintje donkerder (kleurcode; ON.00.64). Niet alleen kan grijs niet verkleuren, maar daarnaast is deze krijtverf (van de Pure by Flexa Colorlab lijn) ook mooi mat!

Scandinavische hal make over

Maar alleen grijs in de gang zorgt niet echt voor die fijne warme en gezellige sfeer… Daarom besloot ik om één van de muren te behangen met een Plywood-look-a-like behangetje. Hout geeft namelijk altijd gelijk meer sfeer in een ruimte! Met dat in mijn achterhoofd besloot ik dat ook de meeste accessoires van hout moesten zijn. Zo koos ik voor een grote spiegel met houten omlijsting, een houten kapstok, de druppel wandhaakjes van en de ronde spiegel met klok.

– Behang: 218041 BN International – Grote spiegel; Ikea – Houten kapstok; Dille&Kamille – Wandhaakjes; Normann Copenhagen – Ronde spiegel; WOUD Design –

Het trappengat

Scandinavische hal make over

Ook wilde ik iets speciaals hebben in ons trappengat. Daarom besloot ik om eventjes rond te snuffelen tussen de design kapstokken bij MisterDesign. Daar vond ik onder andere een set van de houten Muuto Dots. Eigenlijk stonden deze Muuto accessoires al een tijdje op mijn wishlist, maar kon ik gewoonweg nog niet echt een geschikt plekje vinden. Tot dat ik dus op ons hoekje in het trappengat stuitte! Met de Dots van Muuto kun je namelijk een lekker speels hoekje maken. Zo koos ik er voor om ze te bevestigen op twee muren en stijlde ik ze af met een rieten mandje en een bezem. De rest van de Dots heb ik lekker ‘kaal’ gelaten omdat anders het geheel al heel snel druk oogt.

Scandinavische hal make over

Maar niet alleen het trappengat beneden (noem je dat hoekje überhaupt zo?) werd leuk aangekleed. Ook het trappengat bovenaan de trap moest er aan geloven. Daar maakte ik een kleine posterwall met wat posters en lijsten die ik nog had liggen. Ik besloot dit keer niet voor blauw te gaan, maar juist voor wit- en rozetinten. Ik wil namelijk langzaamaan steeds meer roze bij het blauwe gaan toevoegen.

– Mandje en bezem; Alexandra van Rennes – Posters en lijsten; Desenio – 

Budgettip: een plankje op de radiator

Scandinavische hal make over

Voordat we aan de hal make-over begonnen, had ik eigenlijk al besloten dat ik die (ellendige) radiator zo snel mogelijk wilde wegwerken. Maar eenmaal bezig, kwam ik op een ander idee! Namelijk een budget oplossing die ook nog eens veel minder tijdrovend is. Zo kocht ik namelijk een setje van twee radiatorsteunen en een houten plank (in een licht kleur). En tadaaa: je radiator is al een stuk minder een doorn in je oog. Daarnaast is het plankje ook lekker functioneel (voor bijvoorbeeld sleutels, tassen etc.) en kun je er juist ook mooie accessoires op kwijt. Ik koos, hoe kan het ook anders, voor blauwe accessoires om zo ook de kleur blauw in deze ruimte door te voeren. Want hey; blauw kan ook in de gang niet ontbreken… ;)

– Radiatorsteunen en plank; bouwmarkt – Grote blauwe vaas; Kähler Design – Geurkaarzen; Riverdale – Handtasje; H&M – Donkerblauwe vaas; Ikea – 

De before & after

Ben je nou benieuwd hoe onze gang er exact uitzag voor deze make-over en wat ik stap voor stap heb gedaan tijdens deze make-over? Bekijk dan de before&after video hieronder! En… ik zal het heel lief vinden als je je wilt abonneren op mijn Youtube kanaal. Zo blijf je altijd op de hoogte van de allerlaatste video’s.

 

*Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met MisterDesign.

Volg:
Delen:

7 Reacties

 1. Stephanie
  5 augustus 2018 / 09:42

  Ik dacht dat dit de before foto’s waren…
  Niet mijn smaak, beetje saai

  • judith-huls
   Auteur
   5 augustus 2018 / 08:45

   Ieder zijn smaak natuurlijk! Maar je ziet de before in de video :)

 2. 6 augustus 2018 / 00:02

  Wauw super gaaf geworden Judith!! Alles behalve saai hoor! Super stijlvol en past helemaal perfect bij de rest van jullie mooie huis.

  Liefs Sandra

 3. Nadine
  7 augustus 2018 / 23:12

  Mooi geworden Judith!!! Lijkt me een geslaagd visitekaartje
  Groetjes Nadine (@vannien10)

  • judith-huls
   Auteur
   7 augustus 2018 / 22:14

   Wat lief!! Dankjewel!

 4. Femke
  16 maart 2019 / 22:20

  Mag ik vragen waar de kapstok van is?

  • judith-huls
   Auteur
   16 maart 2019 / 22:38

   Die is van Dille & Kamille!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?