One more to adore

Credits: Sanne Withaar Fotografie

Op het moment dat ik dit blogje tik, besef ik mij dat ik nooit meer een zwangerschaps/geboorte-update heb gegeven over de geboorte van Vinn. Whoops! Mijn hele bevallingsverhaal heb ik destijds wel online gezet (via deze post op Insta)… Maar goed, de reden dat jij waarschijnlijk op dit blogje hebt geklikt is vanwege ons tweede babynieuws! Want ik ben opnieuw zwanger van ons wondertje en kan het nu dan ook ein-de-lijk delen!

Ik kon mijn afwezigheid de laatste drie weekjes nog ‘mooi’ gooien op onze (drukke) vakantie… En daardoor hadden jullie geloof ik niks door hihi. In werkelijkheid lag ik juist dagen op de bank vanwege de misselijkheid, vermoeidheid en de rugpijn. Yep, de bekende zwangerschapskwaaltjes die nu al zo anders zijn dan bij de zwangerschap van Vinn.

De test

Test 1

Eerlijk is eerlijk; testen had ik nog helemaal niet in huis. Omdat het bij Vinn best wel een tijd geduurd heeft, wilde ik nu niet elke maand weer die ‘hoop’ hebben. En ik ken mijzelf langer dan vandaag; mocht er een test in huis liggen, dan wil ik hem ook gebruiken… Dus eerst maar eens kijken hoe mijn cyclus weer werd na het stoppen met de pil… Zoals verwacht was die de eerste maand heel gek en vooral ook heel kort. Dus was ik vooral benieuwd naar hoe de 2e maand zal verlopen… En die liep op z’n zachtst gezegd weer lekker rommelig. In de derde week had ik wat licht bloedverlies én een paar dagen voordat mijn menstruatie zal beginnen ook weer. Ik besluit (op advies van twee vriendinnen) die middag toch een test te gaan halen omdat ik het zelf ook een beetje gek vindt. En zo ongeduldig dat ik was, deed ik gelijk een test toen ik Vinn naar bed gebracht had.

Test 4

Op de gebruiksaanwijzing van de test stond dat ik 5 minuten moet wachten, maar als ik na 2 minuten nog geen tweede streepje zie verschijnen besluit ik om hem weg te leggen. Zie je wel, ik word de aankomende dagen gewoon ongesteld. Ik app één van m’n vriendinnen dat mijn gevoel klopte en er na 2 minuten niks verscheen. Waarop zij zei; dus je weet het nog niet? Waarop ik antwoorde; kan het zijn dat het na 2 minuten nog niet zichtbaar is dan? Ja… Dus ik loop toch nog maar weer even terug naar de test… WAAR INEENS EEN HEEEEEL VAAG TWEEDE STEEPJE TE ZIEN IS! Ergens kan ik het nog niet geloven… Maar toch sta ik met tranen in mijn ogen. Hubby zit ondertussen nog steeds in een call (boven) waardoor ik de tijd heb om de test in een envelop in te pakken als een soort pakketje. Nadat zijn call afgelopen is, ren ik naar boven met het nieuws dat er een pakketje voor hem bezorgd is. Eenmaal uitgepakt weet hubby even niet meer hoe het ook alweer zat met een positieve of negatieve zwangerschapstest. Maar nadat ik het uitleg, zijn we zoooooo blij! De dagen daarop doe ik elke ochtend nog een test om het streepje steeds zichtbaarder te zien worden… Pas bij de 4e test begin ik het te geloven!

Het nieuws vertellen

Op 11 augustus testte ik positief en zelf ben ik 24 augustus jarig. Hoe leuk is het om het dan nietsvermoedend bekend te maken? Zo kochten we speciale taartbordjes met de tekst ‘oh baby!’ er op, maar niemand had die hint door! Gelukkig hadden we nog een 2e hint achter de hand; Vinn met een sweater waarop staat ‘Big Bro’. Maar ook niemand heeft dat door… Toen besloten we er zelf nog maar een hintje in te gooien; leuke tekst op Vinn z’n sweater hè? :)

Daarnaast wilde ik een andere vriendin ook op een originele manier het nieuws vertellen middels videobellen. Ik besloot een domme smoes te bedenken over het vloerkleed dat ze van mij kreeg… Want er zat toch wel een heeeeele rare vlek in die ze even van dichtbij moest bekijken. Je raadt het al, de test!

Hoe gaat het nu met mij?

Zoals ik al vertelde, heb ik nogal veel kwaaltjes te pakken. Vooral de (ochtend)misselijkheid had ik de eerste weekjes enorm te pakken… Ik kon dan ook niet mijn bed uit zonder van tevoren iets te eten. Maar de misselijkheid was er echt de hele dag… Niet zo erg dat ik boven de pot hing, maar het scheelde niet veel. Ik heb het nu gelukkig nog met vlagen; het begint vaak na de lunch en eindigt ergens rond bedtijd… Daarnaast loop ik weer bij de bekkenfysio omdat ik gelijk al merkte aan mijn rug en bekkenbodem dat alles weer veel te gespannen is. Dankjewel hormonen, haha! Maar goed, ik blijf vasthouden aan het fijne 2e trimester waar je ineens weer barst van de energie en de (meeste) kwaaltjes ineens weer verdwenen zijn. En ach, het hoort er allemaal bij hè? Verder kan ik al weeeeeeken de geur van eten niet verdragen wat er voor zorgt dat wij iedere dag een (verse) kant én klaar maaltijd eten. En is fruit en snoep momenteel niet aan te slepen… Er zijn ergere dingen toch?

De babykamer

En ja, nu je misschien dit nieuws weet, valt alles misschien op z’n plekje als je mijn Insta een beetje volgt. Zo hebben we nieuwe badkamerkasten én zijn we alles aan het opruimen voor de toekomstige babykamer… Wat voorheen vooral een was- en werkkamer was. Echt beginnen aan de babykamer doen we pas echt als we het geslacht weten… Dat maakt het inrichten en verven net wat makkelijker!

Leuk dat je dit persoonlijke blogje gelezen hebt! Ik probeer bij elke belangrijke ontwikkeling én trimester weer een nieuwe zwangerschapsupdate te schrijven. En verder houd ik jullie graag op de hoogte via Insta. X

Volg:
Delen:

2 Reacties

  1. Miranda
    3 oktober 2021 / 21:17

    Super leuk!!
    Nogmaals gefeliciteerd

  2. 5 oktober 2021 / 17:06

    Ah wat ontzettend leuk! Van harte gefeliciteerd. :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?