Van een donkere naar een lichte beige woonkamer

Als je mij een beetje kent, weet je dat ik tijdens de overgang van het voorjaar naar de winter en van de winter naar het voorjaar gigantische veranderkriebels krijg in huis! Niet heel gek, want de dagen worden weer langer en het wordt warmer buiten. Daar hoort toch gewoon een nieuwe make-over bij? Ik vind wel van! En daarom begon ik een aantal weken geleden met de plannetjes voor de woonkamer en stond ik binnen de kortste keren weer met de verfkwast en een ander Flexa kleurtje in mijn handen…

Want in het najaar gingen wij van een vrij lichte woonkamer naar een donkerbruine woonkamer in combinatie met een andere bruintint; Brave Ground van Flexa. Deze make-over kan je in dit blogje nog even rustig teruglezen. En dat ik nog steeds niet genoeg kan krijgen van die donkerbruine kleur (Sweet Umber), dat bewijst onze keuken make-over wel weer… Maar ondanks deze prachtige kleur, verlangde ik toch wel weer naar een lichtere kleur. Maar wel in combinatie met donkere meubels! Heb ik je al nieuwsgierig gemaakt?

Een bekende kleur

Omdat ik zelf geen fan ben van witte muren, viel die optie al af… Maar dezelfde kleur als vorig jaar, namelijk Lively Kraft, is natuurlijk ook geen optie. Je wilt tenslotte vernieuwend blijven toch? Waar ik wel naar op zoek was; een lichte kleur die perfect zal passen bij de rest van onze Brave Ground muren. En laten we ook dat lichte kleurtje eigenlijk al in huis hebben! Onze schouw en plafond zijn namelijk, tijdens de winterse make-over, al in een beige achtige tint geverfd. Om er een mooi geheel van te maken besloot ik de lange muur ook mee te nemen in dit fijne kleurtje genaamd Worthy Clay. Voordeeltje nu was dat we wel héél snel klaar waren, want het plafond hoefde dit keer niet afgeplakt te worden haha!

Hallo fijne voorjaarswoonkamer!

Ik geef het toe; in het begin moest ik echt wel even enorm wennen! Want als je van donkere naar een lichtere muur gaat, lijkt alles ineens een stuk groter en minder sfeervol… Maar ben de juiste aankleding kun je dit gevoel al snel veranderen. Ik kon dan ook niet wachten op ons nieuwe wandmeubel! want het donkerbruine walnotenhout zal zo’n mooie match gaan zien met de nieuwe muurkleur (wat al een beetje op het moodboard kon zien). Toen het meubel dan ook eindelijk hing, viel alles ineens samen… Door de kleur op de muur komt alles ineens zo mooi uit! En omdat het een neutrale beigetint is, is ‘ie super fijn te combineren met alle natuurlijke materialen die wij in huis hebben! Zoals de eikenlook vloer, de rotan accessoires, de donkerbruine leren kussens, het Pampasgras en zo kan ik nog wel eventjes doorgaan! En hoe mooi matcht de bank nu weer bij de muur? Alles lijkt nu weer zo fris en groot! Oh, en er is met deze make-over ook gelijk een heel nieuw plekje gecreëerd: namelijk Vinn’s toekomstige speelhoekje… Tegen die tijd gaat mijn bureau dan wat lager en moet ik zelf op zoek naar een ander plekje haha.

Heel benieuwd wat jullie van deze frisse make-over vinden! Laat je het weten?

*Dit blogje is tot stand gekomen in samenwerking met Flexa.

Volg:
Delen:

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?