Laat de natuur je was doen

Seepje

De was doen met alleen maar natuurlijke ingrediënten… Dat is wat Seepje doet.  Toen ik dit las, werd ik gelijk nieuwsgierig! Nog nieuwsgieriger werd ik toen ik las dat alle wasmiddelen worden gemaakt van schillen van een Nepalese vrucht. Want dat betekent dat we de was kunnen doen met schillen? Whaaat?

Ik denk dat jullie wel snappen dat ik hiervan eerst overtuigd moest worden…  Maar nu een aantal wasjes verder kan ik jullie, naast mijn wasmachine, met een gerust hart kennis laten maken met Seepje.

Een betere wereld

Seepje

‘Een schone een mooiere wereld’, dat is de missie van Seepje. Ik merk dat duurzame en biologische product steeds belangrijker worden. Zelf ben ik er nog niet veel mee bezig… maar toch wil ik dit wel meer gaan oppakken! Seepje is dan voor mij ook al een stapje in de goede richting en het voelt gelijk al zo goed! Gewoon het idee dat ik hiermee mijn steentje bijdraag aan een betere wereld. Zo zorgen de superschillen voor een lagere impact op het afvalwater dat vanuit ons huis ’t riool instroomt en proberen ze betere werk- en leefomstandigheden te creëren voor de schillenboeren. Dat idee alleen al is toch fijn? :)

Hoe het werkt

Seepje gebruikt dus alleen de schoonste ingrediënten: namelijk de superschillen! Deze schil is afkomstig van de Sapinus vrucht uit Nepal. Deze schillen bevatten een natuurlijke vorm van zeep. Als de schilletjes in aanraking komen met water laten zij deze het zeep vrij. En zo word je was dus zonder chemische middelen lekker zacht en schoon!

Maar hoe werkt het nou eigenlijk? Je stopt 4 hele of 8 halve schillen in het bijgevoegde waszakje en vervolgens doe je dit zakje (met de schillen) in de wastrommel samen met je was. Kies je favoriete wasprogramma en draaien maar… Je kunt de schillen 3x gebruiken. Daarna kun je ze in de tuin of groene container gooien. Het klinkt waarschijnlijk een klein beetje gek als je dit allemaal voor het eerst leest, maar ik wil inmiddels niet meer anders! Oh, en gebruik je liever vloeibaar wasmiddel? Ook dat heeft Seepje. Het leuke is zelfs dat de verpakking wordt gemaakt van oude melkflessen uit Engeland. Zo staat ‘ie nog leuk ook! :)

PS. Seepje is gewoon verkrijgbaar bij de Albert Heijn of Wereldwinkel.

Ga jij Seepje ook proberen?

*Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Seepje.

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?