Onze kersttafel met gouden accessoires

Kersttafel

Woehoe, na een ochtendje ‘proef’ stylen kan ik eindelijk onze kersttafel met jullie delen! Dé tafel van het jaar die vooral héél veel gezelligheid en sfeer moet uitstralen. Ik moet toegeven dat wij normaal gesproken niet aan onze tafel eten, maar tijdens de kerst vind ik het juist extra speciaal om dan samen te gaan tafelen. Ik begin ieder jaar al vroeg van te voren met mijn speurtocht naar een tafelkleed en kerstaccessoires zodat ik ruim de tijd heb om de kersttafel uit te denken.

De kleuren

kersttafel kleuren

Allereerst begin ik altijd met het bedenken van de kleuren voor onze kersttafel. Dit zie ik dan ook gelijk als ‘de basis’ van de kersttafel. Zelf ben ik hier nooit lang mee bezig, want de kleuren houd ik altijd vrij neutraal. Kleuren zoals rood en blauw vind ik ook erg mooi, maar dat past hier gewoon niet… De kleuren die ik gekozen heb voor dit jaar zijn wit, zwart en goud. Simpele kleuren die passen bij de rest van ons interieur en het goud zorgt voor een feestelijke sfeer.

Tafelkleed of loper

kersttafel wit

Dit was nog wel een hele zoektocht. Sinds een paar weken hebben we namelijk een ronde tafel en daarbij vind ik lang niet elk tafelkleed mooi. Laat staan dat het tafelkleed in het juiste formaat te vinden was, haha. Na wat tafelkleden te hebben uitgeprobeerd, besloot ik dat een tafelkleed het niet ging worden. Evengoed als een loper… Even wennen dus, maar uiteindelijk vond ik het helemaal niet zo gek staan! Zo’n tafel zonder kleed. Maar wel oogde het voor mij nog wat wit. Daarom besloot ik om de tafel ondergrond af te maken met wat gouden confetti blaadjes.

Het servies

Kersttafel servies

Misschien wel erg, maar wij doen (op dit moment) niet aan kerstservies. Voor ons geen probleem, want ons zwarte servies wordt zo juist één van de eye-catchers van onze kersttafel. Wel hebben we speciaal ‘kerst’ bestek. Namelijk een metallic zwart bestekset die verkrijgbaar is bij de Blokker. Dat geeft nou net even dat speciale feestgevoel! Oh en daarnaast heeft het bestek een luxe uitstraling.

Servetten

kersttafel gouden vaas

Ook de servetten heb ik dit jaar zo simpel mogelijk gehouden. Ik ben niet gegaan voor de papieren, maar de stoffen servetten. Dit vind ik net wat mooier en chiquer ogen. Bovenop de servetten heb ik een kransje gemaakt van Eucalyptus (uit eigen tuin). Ik vind dit plantje namelijk zo gezellig staan! En tegelijkertijd een leuke DIY! De Eucalyptus komt ook weer terug in de gouden vaas met goud gespoten bloesem. Perfect match!

Accessoires

kersttafel gouden accessoires

De basis staat, maar wat is een kersttafel nou zonder accessoires? Dit jaar ben ik gegaan voor allemaal gouden kerstaccessoires. Dit staat niet alleen mooi, maar oogt, doordat alles in één kleur gehouden is, zo ook rustig. Naast de gouden vaas, stylde ik de tafel af met twee gouden kandelaars, 2 verschillende waxinelichthouders, een opvallende gouden ster en een sneeuwbol met een gouden kerstboompje in het midden. Kaarsjes aan en tafelen maar!

kersttafel accessoires blokker

Alvast hele fijne, maar vooral ook gezellige kerstdagen gewenst!

PS. Ik zei toch dat het proefstylen was? Na het zien van de foto’s kom ik erachter dat de wijnglazen missen… Oops!

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?