Zwangerschapsupdate: het tweede trimester voorbij!

Vandaag ben ik precies 27 weken zwanger wat betekent dat het tweede trimester er alweer op zit! Omdat ik regelmatig de vraag krijg hoe het nu met mij gaat (en al helemaal in deze tijd met het Corona virus) leek het mij weer eens hoog tijd voor een nieuwe zwangerschapsupdate.  Lees je gezellig mee?

In de laatste update maakte ik de geslacht bekend en liet ik alvast een moodboard zien van de babykamer. Ook vertelde ik dat ik beetje bij beetje mijn energie weer terug kreeg, dat we bijna de 20 weken echo hadden en ik eindelijk kon losgaan met shoppen.

De eerste plopjes en de tijd vliegt

Nu ik dit allemaal kort samenvat lijkt het eigenlijk allemaal al weer een hele poos geleden! Ik moet zelfs eerlijk toegeven dat ik de tijd nu veel te snel vind gaan sinds we een goede 20 weken echo hebben gehad! Zo vond ik namelijk de eerste weken van geheimhouding echt enorm lang duren, maar ook het moment tot de pretecho (in ons geval 15 weken) en de 20 weken echo vlogen niet echt voorbij. Ik denk dat dat vooral te maken had met dat het toch wel belangrijke, en vooral ook spannende, mijlpalen waren.

Maar sinds week 18 veranderde dat gevoel wel! Geloof mij, al die fijne verhalen die je leest over het tweede trimester zijn waar! Vanaf week 18 had ik ineens energie voor tien en lustte ik ineens weer vlees en koffie. Zo rond die week begon ik ook wat ‘plopjes’ te voelen en een weekje later zelfs al kleine trappeltjes! Zo leuk! En zelfs hubby kon de baby boy vanaf week 21 ook al steeds meer voelen. En nu geeft de mini regelmatig een aantal buikdansjes per dag. Ik word daar iedere keer zo vrolijk van!

Corona en zwangerschap

Momenteel is de Corona crisis toch wel het nieuws van de dag in ons kikkerlandje. En ik zal liegen als ik mij er geen zorgen over zal maken. Sterker nog; ik heb zo af en toe mijn momenten nu waarbij ik het toch weer heel erg lastig vind om te genieten van de zwangerschap… Onbewust maak je je als zwangere denk ik toch druk.

Zo zijn er bij ons al een aantal maatregelen getroffen wat betreft controles bij de verloskundige. Ik moet bijvoorbeeld in mijn eentje nu komen bij afspraken en vragen worden telefonisch gedaan. Daarnaast wordt nu het intakegesprek van de kraamzorg niet meer per huis bezoek gedaan maar ook telefonisch én mag er bij de bevalling nog maar één persoon aanwezig zijn… Dat wordt dan uiteraard hubby, wat betekent dat mijn moeder en lieve vriendinnetje (als geboortefotograaf) er niet meer bij mogen zijn. Ook de kraamweek zal er (als het virus nog steeds zo sterk aanwezig is) heel anders uit komen te zien. Want ik de kraamweek wordt het afgeraden om bezoek te zien. De aankomende tijd gaat er dus nog wel een beetje onzeker uitzien, maar ik probeer het allemaal nog steeds positief in te zien want er zit nog steeds een wondertje in mijn buik :)

Ik merk dat deze update alweer veel te lang begint te worden. Daarom lijkt het mij leuk om in een andere zwangerschapsupdate nog een aantal feitjes over mijn zwangerschap te delen. Oh, en heel snel komt er ook een blogje online over de babykamer! Tot de volgende update! X

Fotocredits: Hedwig den Hartog Photography.
Volg:
Delen:

4 Reacties

 1. Kim
  23 maart 2020 / 14:50

  Hii Judith,

  Ook hier een zwangere mama van een babyboy
  Wij zijn vrijdag 27weekjes zwanger.. ik en herken precies wat je zegt.
  Vorige week zat ik nog een emotionele, hormonale rollercoast, nu probeer ik het te relativeren, want wie weet waar we over 3maanden staan.
  Rustig aan en geniet van de kleine momentjes!!

  Liefs Kim

  • judith-huls
   Auteur
   9 april 2020 / 14:46

   Hi Kim,
   Het is niet niks he? Ik was er ook even een dagje heel emotioneel over, maar daarna juist weer positief! Het wondertje in mijn buik is al bijzonder genoeg! En nu hebben we extra veel tijd nog met z’n tweetjes :) Pas goed op jezelf! X

 2. Ruth
  9 april 2020 / 13:00

  Hi lieve Judith, ik weet precies hoe je je voelt! En merk dat wanneer je zwanger bent in deze periode er toch wel anders tegenaan kijkt :( helaas maar we mogen ook heel dankbaar zijn dat we zoiets moois in ons hebben groeien en dat straks elke dag mogen bewonderen. En met het coronavirus komt het ook goed alleen duurt dat helaas nog wel even. Blijf gezond en geniet zoveel je kan vooral die schopjes en de buikdansjes ;)

  • judith-huls
   Auteur
   9 april 2020 / 14:44

   Hi lieve Ruth, helemaal waar wat je zegt! Af en toe heb ik eventjes een baalmomentje, maar die schopjes maken alles weer goed! Net als veel tijd samen met de hubby in deze periode :) Pas goed op jezelf en de beeb! X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?