Hal make-over met Tranquil Dawn

In september maakt Flexa altijd de Kleur van het Jaar bekend! De Kleur van het Jaar 2019 (Spiced Honey) vind je bij ons veel terug thuis! Zo heeft de kleur als lambrisering in de woonkamer en logeerkamer gezeten en ook de hele keuken heeft deze mooie warme tint gekregen. Maar ook de trendkleuren Heart Wood en Denim Drift hebben hier allemaal een mooi plekje op de muur gehad. Maar inmiddels is de Kleur van het Jaar 2020 alweer bekend! Namelijk Tranquil Dawn; een mooie grijs-groene kleur.

Een kleur die perfect te combineren is met andere kleuren. En dus ga ik ook dit jaar weer de uitdaging aan om de kleur ‘eigen’ te maken. En zo kwam ik op het idee om onze hal een make-over te gaan geven. Die was inmiddels namelijk alweer heel wat maanden onveranderd gebleven… ;)

Inspiratie opdoen voor een najaarshal

Zo gezegd, zo gedaan. Ik bladerde door de Flexa kleurentrends 2020 brochure om alvast wat inspiratie op te doen. Want naast Tranquil Dawn, komt Flexa ook weer met een heel nieuw kleurenpalet (het Creativity palet). Een palet die bestaat uit veel warme en luxueuze tinten die erg mooi te combineren zijn met de lichte Tranquil Dawn. Belangrijk voor mij was wel dat de hal ook nog perfect matcht met onze andere bruintinten in huis. Daarom besloot ik om, naast Tranquil Dawn, ook Fading Horizon en Autumn gold te testen met de Flexa kleurentesters. Handig, want zo zie je gelijk hoe de kleur uitpakt in de ruimte!  Uiteindelijk besloot ik te gaan voor de combi van Tranquil Dawn en Fading Horizon. Juist omdat Fading Horizon een warme donkerbruine tint is vond ik hem wel toepasselijk voor het najaar, terwijl Tranquil Dawn dan juist voor de frisheid in de hal zorgt.

En toen kon het afplakken en verven beginnen! Ik moet zeggen dat ik het toch eventjes spannend vond om een donkere kleur aan te brengen op de lange wand in de hal. Omdat onze hal namelijk erg smal en klein is. Maar omdat we een vrij hoge hal hebben en een lichte trap kan onze hal een donkere tint prima hebben. Sterker nog; ik vind de hal nu nog een stuk gezelliger en warmer ogen! Het kleine muurtje heb ik in Tranquil Dawn geverfd omdat daar het minste licht komt. Zo oogt de hal gelijk nog wat ruimtelijker. Maar ook het muurtje om de voordeur heen heb ik geverfd in Tranquil Dawn voor een mooie eenheid. Ik heb er zelfs nog eventjes over na gedacht om het hele plafond mee te verven in Tranquil Dawn, maar ik denk dat dat juist weer een leuke make-over kan zijn voor het voorjaar! Dus die hebben jullie nog tegoed…

Het resultaat

En dan is het nu tijd om het resultaat te delen! En hoe kan ik dat nou beter doen met een before & after? Het verschil is weer zo groot! Ik blijf het altijd bijzonder vinden hoe een kleur de ruimte weer totaal anders kan maken. Voor de styling heb ik dit keer gekozen voor een grote behangcirkel met vogels in dezelfde tinten als de Fading Horizon muur, gecombineerd met een aantal houten accessoires. Ook heb ik er nog voor gekozen om een vaas te verven in Tranquil Dawn zodat die kleur ook aan die kant van de hal weer terugkomt voor een mooie eenheid.

Het muurtje die ik Tranquil Dawn verfde heb ik lekker rustig gehouden met twee kurken prikborden. Super leuk om hier kaartjes op te hangen of een berichtje voor elkaar achter te laten. En hoe grappig; zelfs mijn jas en sjaals passen perfect bij de make-over!

Wat vinden jullie van het resultaat? En ga jij ook nog aan de slag met Tranquil Dawn? 

*Dit blogje is tot stand gekomen in samenwerking met Flexa. 

 

 

Volg:
Delen:

1 Reactie

  1. Wanda
    15 november 2019 / 20:15

    Hoi Judith, Je hal is prachtig geworden. De behangcircel met de kraanvogels komt ook heel mooi uit op fading horizon. Leuk gevonden die combinatie met tranquil dawn. Ik zelf ben van plan om tranquil dawn met een roze muur te gaan combineren (in de woonkamer), maar ik heb net wel gordijnen in zand kleur besteld (voor mij is dat al vrij bruin :)).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?