DIY hanglijst met photo wall

Hanglijst poster

Al een hele poos ben ik het niet eens met onze muur achter bank en dat was misschien ook wel te merken… Zo heb ik de afgelopen maanden nogal wat gewisseld qua wanddecoratie. Zo hingen er eerst twee planken en daarna 3 posters. Uiteindelijk heb ik één lijst op onze bank neergezet, maar het ‘kale’ en ‘ongezellige’ gevoel heerste bij mij nog steeds. Tijd dus om hier wat aan te doen! Weg met die kale muur, I am ready for ya gezellige muur!

Posters blijven het in mijn ogen altijd goed doen, als je ze maar op de juiste manier ophangt! Nu wist ik al dat 3 lijsten naast elkaar het niet meer gingen worden door mijn eerdere ervaring hihi. Maar een speelse postermuur had ik nog niet uitgeprobeerd!

Rustige fotografie

Vissevasse

Zo gezegd, zo gedaan! Allereerst is het belangrijk dat alle posters bij elkaar passen, anders krijg je zo’n drukke boel. Ik zocht één grote poster en 5 kleine posters uit bij Vissevasse uit de Vee Speers collectie. De fotografie van deze collectie sprak mij direct aan. Alles oogt namelijk zo rustig! En dat is dan ook gelijk want onze muur nodig heeft; een ‘poster wall’ met rustig ogende posters. Ik besloot om de modellen-meisjes te combineren met de verschillende (blauwe) planten, want blauw mag natuurlijk ook op onze muur niet ontbreken!

Houten hanglijst

Vissevasse poster

Op Instagram kondigde ik al aan dat ik bezig was met een nieuwe (mini) DIY en die wil ik natuurlijk dolgraag met jullie delen! Je ziet namelijk steeds vaker leuke ophangsystemen voorbij komen van posters. Zelf vind ik zo’n houten ophangsysteem héél erg leuk! Maar vaak zijn ze nog wel wat prijzig… Maar waarom dan niet zelf maken?

Ik dook de bouwmarkt in voor:

 • één latje (2,70 meter)
 • wat kleine oogjes
 • dubbelzijdige tape
 • touw

DIY hanglijst

Ik zaagde 4 latjes op maat van de poster. In dit geval was dat 4 x 50 cm. Vervolgens plakte ik aan beide kanten de dubbelzijdige tape zodat de poster daartussen geplakt kon worden.  Daarna bevestigde ik de twee oogjes aan de bovenste latjes. Vervolgens haalde ik door de oogjes een stukje touw zodat de hanglijst ook opgehangen kan worden. En tadaa; klaar is Kees!

Wat vind jij van onze nieuwe photo wall?

*Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Vissevasse. 

Volg:
Delen:

4 Reacties

 1. Eveline
  3 april 2017 / 19:39

  Wauwieee wat mooi weer! En je ophangsysteem ga ik ook maken binnenkort ☺️

  • judith-huls
   Auteur
   15 juli 2017 / 09:45

   Awh wat lief van je Meis! Dankjewel! :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?