DIY | Hanglamp met opvallend snoer

hanglamp

De laatste paar maanden ben ik meer bezig geweest met het veranderen van het interieur, dan met het maken van leuke DIY’s. Daar moest maar weer eens verandering in komen! Vandaag deel ik met jullie hoe je een ‘saaie’ hanglamp al snel omtovert naar een unieke hanglamp.

Benodigdheden

 • lamp of fitting.
 • snoer naar keuze
 • lichtbron
 • ophangsysteem
 • stekker (Bouwmarkt)

Fitting

Allereerst is het handig dat je een fitting uitzoekt naar jouw smaak. Zo kun je daar de rest van de DIY op aanpassen. Ga bijvoorbeeld voor een houten, betonnen of koperen fitting. Zelf heb ik gekozen voor een betonnen fitting, die ik heb gewonnen via Instagram.

Snoer

Aan deze fitting zat een wit snoer. Dit snoer paste alleen totaal niet bij de plek waar ik de hanglamp op wilde hangen, omdat de muur antraciet is. Daarom besloot ik om bij StoerSnoer te gaan voor een zalmroze snoer van 3 meter. Bij StoerSnoer kun je terrecht voor allerlei soorten verschillende snoeren. Van Neon kleuren tot aan snoeren met een printje. Daarnaast kun je er ook verschillende fittingen en lampen shoppen.

Ophangsysteem

Vervolgens moet je nog bedenken waar je je lamp aan wilt gaan hangen. Zoals ik jullie in mijn laatste wishlist artikel al liet zien, stond daar de Hay Gym Hook al op mijn lijstje. Ik besloot om hem te kopen voor deze DIY. Je kunt natuurlijk ook gaan voor een ander ophangsysteem, maar ik vond deze goed in onze woonkamer passen.

hanglamp DIY

Stappenplan hanglamp

 1. Verwijder het huidige snoer van de lamp. Als je alleen een fitting hebt gekocht, is deze stap overbodig.
 2. Bevestig het nieuwe snoer aan de fitting.
 3. Bevestig daarna de stekker aan het uiteinde van het snoer.
 4. Hang vervolgens de lamp op.
 5. Draai de lichtbron in de fitting.

Tadaa! Je eigen hanglamp is klaar!

Volg:
Delen:

1 Reactie

 1. Sandra
  13 januari 2017 / 20:41

  Hallo judith,
  Ik heb een vraagje over de haak en fitting
  Welke ø heeft deze haak en waar komt de fitting vandaan?

  Groetjes sandra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?