But first illy coffee

illy espressomachine

Er gaat hier geen dag voorbij zonder koffie. Sterker nog; ’s ochtends moet ik gewoon een kop koffie hebben anders ben ik niet te genieten… Na zo’n 2 jaar hebben we nu de overstap gemaakt naar een espressomachine van illy. En sinds die tijd geniet ik nog meer van mijn koffiemomentje thuis!

Niet alleen omdat de koffie echt heerlijk is, maar ook omdat de koffiemachine zo goed past bij onze keuken! Lees snel verder om meer te weten te komen over mijn favoriete bakje koffie en over hoe ik de styling van ons koffiehoekje heb aangepakt.

illy koffie voor thuis

illy espressomachine

Ik ken illy vooral van de koffie die je besteld bij een restaurant of leuk cafeetje. Wat ik dus nooit geweten heb, is dat illy ook gewoon koffiemachines voor thuis heeft. Ik mocht de X7.1 Iperespresso koffiemachine testen waardoor wij sinds kort kunnen wij genieten van een heerlijk kopje kwaliteitskoffie. Yumm! Illy past duurzame methodes toe gedurende het hele productieproces van hun koffie. Hiermee zijn zij het eerste bedrijf van de wereld die nog verder gaat dan fairtrade. Leuk om te weten toch?

Espresso of cappuccino?

illy espressomachine

Toen we de Iperespresso koffiemachine thuis ontvingen werd ik zo blij van het uiterlijk van de machine! Omdat de koffiemachine wit is, past ‘ie perfect bij de rest van onze keuken! Daarnaast neemt de machine amper ruimte in beslag omdat hij best klein is en de machine is ook nog eens energiebesparend. Handig! Na het lezen van de handleiding (ik ben echt niks zonder die handige boekjes) werd het tijd voor mijn eerste bakje koffie!

illy espressomachine illy espressomachine
Ik moet toegeven dat ik niet had verwacht dat er zoveel verschil kon zitten tussen koffie. Maar vergeleken met ons oude koffiezetapparaat is deze koffie toch echt wel veel lekkerder! In de ochtend ben ik fan van de koffie capsules met de donkere branding. Extra sterk om de dag mee te beginnen! In de avond vind ik het juist heerlijk om met de Lungo cup een cappuccino te maken (officieel moet dat met de espresso maar ik ben daarin lekker eigenwijs ;)). Maar af en toe is een cafeïnevrije cappuccino in de avond ook wel aan te raden… ;) Het fijne van deze machines is dat je geen barista hoeft te zijn om thuis van een perfect kopje illy koffie te genieten.

Styling van het koffiehoekje

illy espressomachine illy espressomachine illy espressomachine
En een nieuw koffiezetapparaat is gelijk een goede reden voor een leuk koffiehoekje in de keuken! Hoe je dat doet? Kies voor items die iets met koffie te maken hebben. Ik koos bijvoorbeeld voor houten onderzetters en lepeltje, een poster over koffie, een melkopschuimkannetje, kristalsuikerstokjes, mooie opbergbakken (voor de koffie capsules), nieuwe kopjes en een vanille likeurtje. Met de houten accessoires zoals de serveerplanken creëer je een warme uitstraling.  Extra leuk: illy heeft ook nog verschillende accessoires! Zo wil ik nog héél graag onze zwarte filterdrager vervangen voor eentje met een houten handvat! Te leuk toch?

PS. Bij bestelling van de X7.1 ontvang je nu tot en met 31 januari 2018 namelijk een barista koffiepakket ter waarde van €70,- cadeau.

 *Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met illy.

Volg:
Delen:

3 Reacties

 1. 5 januari 2018 / 08:03

  Wat een gezellig hoekje! Ziet er echt heel erg mooi uit <3
  Liefs,
  Evelien

  • judith-huls
   Auteur
   9 januari 2018 / 16:13

   Dankjewel! Ik word er ook iedere ochtend weer vrolijk van!

 2. 5 januari 2018 / 16:41

  Mooi ding hoor! Ik drink eigenlijk bijna geen koffie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?