Zwangerschapsupdate: boy or girl?

Als ik zo achter mijn computer dit typ, lijkt het allemaal nog niet zolang geleden dat ik bekend maakte dat wij een 2e kindje verwachten. Maar inmiddels zijn we alweer 4 weken verder en hebben we vrijdag de pretecho gehad. 

Als je mij al volgt via Insta weet je (als het goed is) het geslacht van onze mini al, maar in dit blogje praat ik jullie ook meer bij over hoe wij het onze familie en vrienden vertelden, wat mijn moodboards voor de babykamer is en hoe het met mij gaat. Genoeg te vertellen dus :)

De pretecho

Het moment, waar ik na de 13-weken-echo echt naar toe geleefd heb. Want vanaf het moment dat je weet wat het geslacht is, wordt het echt! Een toekomstig beeld hebben van je gezinnetje, plannetjes maken voor de babykamer en eindelijk shoppen! Al vrij vanaf het begin van de zwangerschap heb ik telkens gedacht dat het een meisje zal zijn (aan de hand van totaal andere kwaaltjes), maar de afgelopen twee weken ben ik toch weer geswitcht naar een jongen. Zowel hubby als ik hebben beiden alleen maar broertjes, dus daarom was het in mijn hoofd meer voor de hand liggend dat ook dit kindje opnieuw een jongetje zal zijn. Tot vrijdagochtend… De verloskundige vertelde al bij het begin van de echo dat ze drie streepjes zag, maar… ze wilde het toch nog eventjes bevestigd hebben. Dus duurde onze echo niet 15 minuten maar een halfuur. Maar daarna kregen we dan het verlossende antwoord; IT’S A GIRL! Ohhhh, ik ben nog helemaal verbaasd omdat ik echt altijd heb gedacht dat ik een jongensmama zal blijven. Maar des te leuker is juist deze verrassing! We hebben straks gewoon een Koningskoppel. Vinn krijgt een zusje en wij een dochter. Aaaaah! Ik kan het gewoon nog steeds niet helemaal beseffen…

Gender reveal

Onze eerste gender reveal (van Vinn) was niet heel erg spectaculair maar wel leuk met die oliebollen en blauwe poedersuiker! Dit keer wilden we er toch een ‘echte’ gender reveal van maken. Dus kozen we een thema (Little Pumkin), maakte ik een uitnodiging én kon ik lekker los gaan in de styling! Zo is alles lekker in het herfstige thema vol met pompoenen. Op het moment zelf knalden we een roze rookbom af in het bijzijn van iedereen en daarna konden we aan de prachtige taart die, als je hem aansneed, roze was van binnen. Ohhhh, en al die verrassende blikken: zo zo zo leuk!

De babykamer

Iets wat ik heel lastig vond; een dag lang mijn mond houden. Want stiekem wilde ik het echt van de daken schreeuwen dat we een meisje krijgen! Om dit enigszins wat makkelijker te maken, ging ik gelijk los met de moodboards van de babykamer. Ja, het zijn er twee want ik kon echt nog niet kiezen… Ik ben dan ook heel benieuwd welk moodboards jullie bij ons vinden passen…

15 weken zwanger

Hoe het verder met mij gaat? Sinds week 14 is ineens de misselijkheid weg. Heerlijk, want wat kun je je dan beroerd voelen zeg! Wel is mijn eetlust, en met name de zin in het avondeten, nog verre van normaal. Zo eet ik nog steeds geen vlees, is de drang naar zoetigheid enorm én bestaat mijn avondeten grotendeels elke keer weer uit patat met mayo. Daarnaast zijn wandelingen ook echt niet, wat het altijd geweest is want ik heb meer iets weg van een hijgende tijger. Hopelijk gaat dat toch echt de komende weken veranderen. Oh, en vorige week (rond de 14w) ben ik er heilig van overtuigd dat ik de baby al voelde en nu nog steeds soms. Zo bijzonder weer!

Op naar de volgende mijlpaal; de 20 weken echo… Spannend!

Volg:
Delen:

1 Reactie

  1. 31 oktober 2021 / 14:07

    Wat een leuke update, ik ben heel erg nieuwsgierig naar de 20 weken echo. Oh en ik vind het Warm Shell moodboard het mooiste. Vind die warme tinten mooier dan de donkere kleuren op de muur van het andere moodboard. Ben benieuwd wat het uiteindelijk word, het wordt vast prachtig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?