Woonkamerinspiratie: kleur op de muur voor een warme sfeer

Een kleurvraag die vaak aan mij gesteld wordt is: hoe kun je nou kleur aanbrengen voor een warmer geheel om de muren zonder dat het gelijk donker oogt? En daarom leek het mij leuk om dit keer niet aan de slag te gaan bij ons thuis maar bij mijn moeder. Zij heeft namelijk precies dit kleurprobleem. Tijd dus om daar via dit blogje antwoord op te geven en aan jullie te laten zien dat een kleurtje op de muur heus niet gelijk donkerder aanvoelt.

In tegendeel: de kleur kan je juist gaan omarmen! En dat is wat de meesten graag willen tijdens de herfst- en winterperiode. Ik laat je zien hoe ik aan de slag ben gegaan en hoe we de kleuren uiteindelijk gekozen hebben!

Kleuren uitzoeken

woonkamerinspiratie met lichte kleuren

Vooraf is het misschien handig om te weten dat zo’n vijf jaar geleden mijn (bonus)vader, moeder en broertjes zijn verhuist naar dit huis. Omdat zij destijds een hele grote verbouwing hadden, besloten ze om de muren in de woonkamer eerst maar gewoon te witten. Grotendeels omdat er eventjes geen tijd was om na te denken over het kleurenpalet. Maar nu zo’n vijf jaar verder mist mijn moeder toch echt de warmte in huis en is ze haar witte muren zat. Dus ik, als Flexa kleurvriend, besloot bij haar aan de slag te gaan!

Het grappige is dat we van tevoren nog niet echt een uitgangspunt qua kleuren hadden. Al wist ik al wel dat mijn moeder niet van felle en uitgesproken kleuren houdt. Toen ze twee maanden geleden bij mij aan de slag ging met onze woonkamer make-over met Brave Ground, werd ze opslag verliefd op het Trust kleurenpallet. Dit palet is één van de vier kleurenpaletten die hoort bij de Kleur van het Jaar 2021 (Brave Ground). We besloten dan ook om niet meer verder op zoek te gaan naar andere tinten en het te houden bij dit palet. Na alles met de kleurentesters te hebben uitgerold op een A4-tje bleken de kleuren Epic Mud, Sweet Umber en Worthy Clay het meest geschikt. Waarbij de laatste kleur de basiskleur in hun woonkamer zal gaan worden.

Het eindresultaat:

woonkamerinspiratie met lichte kleuren

Mijn moeder ging niet veel later gelijk enthousiast aan de gang! Hierbij vind je alvast een kleine sneak peek. Wil je weten hoe het hele eindresultaat is geworden + de before beelden van de woonkamer? Voor Flexa schreef ik een uitgebreide blog over deze hele make-over. Deze vind je hier.

Ik kan je alvast verklappen dat mijn moeder het heerlijk vindt om tegenwoordig thuis te komen in hun warme woonkamer.

*Dit blogje is tot stand gekomen in samenwerking met Flexa. 

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?