Onze boho babykamer met een stoere touch

Jaaaa! Daar is ‘ie dan eindelijk: dé babykamer voor onze mini. Het mooiste kamertje van ons huis én eentje waar ik op dit moment het liefste kom. Het is misschien wel mijn langste ‘project’ geweest qua make-over, want zo’n drie maanden geleden zijn we er al mee begonnen en is alles van top tot teen aangepakt…

Maar wat ben ik onwijs blij met het resultaat en het sfeertje van de hele babykamer! En dit keer ging alles, ondanks mijn moodboard, toch niet zoals gepland. Blame it on the hormonen… ;) Maar ook dat laat ik jullie allemaal zien. Want uiteindelijk is alles goedgekomen. Kijk je gezellig mee?

Project commodehoek

zwangerschapsupdate

Al voordat ik zwanger werd, was ik inspiratie aan het opdoen voor een eventuele babykamer. Uren kon ik mijzelf hiermee vermaken op Pinterest en Insta. Maar nog echt inbeelden hoe het bij ons zal worden, durfde ik niet… Want je weet van tevoren natuurlijk nooit of je kinderwens mag gaan uitkomen… Toen we er in oktober achterkwamen dat we zwanger waren, maakte mijn hoofd gelijk overuren! Maar pas toen we het geslacht wisten, kon ik echt aan de slag met het moodboard. En omdat het toch wel een heel bijzonder kamertje wordt, wilde ik een keertje iets heel anders! En zo kwam ik uit bij een stoere donkergroene kleur (Factory Green van Flexa) gecombineerd met de zandkleurige tint (Sandy Beach) en een grijsgroene kleur (Tranquil Dawn). Uiteindelijk vond ik die laatste kleur net iets te ‘flets’ bij de zwarte commode waardoor ik die overschilderde met Lively Kraft. Daar kregen jullie een preview van te zien op mijn Insta, maar toch kreeg ik hierdoor ook nog niet echt het bohemian sfeertje waar ik naar op zoek was…

Behang: BN Walls (ZEN 220321) - Rotan spiegels: Xenos - Rotan mandje en verschoningsmand: Kidsdeco.nl - Kapstokje: H&M Home - Boxpakje: Prenatal - Commode: IKEA Hemnes - Meubelknoppen: Zara Home - Stervormige lamp: Ferm Living - Luieremmer: We-Too

Je ziet hem dus al wel aankomen; ik ging weer druk op zoek naar iets anders… Verklaren jullie mij al voor gek? Zo gezegd, zo gedaan kwam ik dit te leuke behangetje tegen met bamboe print. Toen ik thuis de staaltjes ontving, wist ik het (eindelijk) zeker. Dit behang moest en zal er komen! Uiteindelijk stijlde ik de muur af met een aantal rotan spiegels en een kapstokje. Ik koos voor een donkerbruine/bijna zwarte commode om dit hoekje wat meer pit te geven en verwisselde de standaard knopjes voor ronde knoppen met houtlook effect. Bovenop de commode ligt een verschoningsmandje van zeegras en aan de rechtermuur hangt een stervormig nachtlampje met rotan mandje die ideaal is om wat losse luiers in op te bergen. Ik kan niet wachten om de mini hier lekker aan te kleden!

Bedhoekje

boho babykamer

Rotan hanglamp en manden: Ferm Living - Jute vloerkleed: Made.com - Bedhemeltje en hoeslaken: PetitPip.nl - Hobbelpaard: Kidsdeco.nl - Maanlampje: @aarnsrianne op Instagram - Mobiel: Mobbilion Etsy - Dekentje: Huisje8 - Rotan fauteuil: Jysk - Knuffels: Mrs. Multitask - Ledikant: Woodies

En zo lastig als dat ik het commodehoekje vond om de stylen, zo makkelijk ging het met het bedhoekje. Dit hoekje hield ik namelijk wat rustiger vergeleken met de andere kant. Daarom koos ik voor het vintage look ledikant van Woodies met een minimalistische uitstraling en het bijbehorende High Quality matras (en matrasbeschermer).  Het ledikantje heeft trouwens een heel leuk detail, namelijk de rosé-kleurige spijl. Ik vind het donkerhout van dit ledikantje zo mooi en stoer staan bij de donkergroene muur! Leuk feitje: Woodies geeft veel om het milieu en gebruikt alleen ecologisch verkregen hout. Daarom hebben ze ongeveer tien jaar geleden een bos geplant in de buurt van de fabriek.

Het bedje combineerde ik met een zandkleurige hemeltje want dat maakt het hoekje nog net eventjes iets knusser! In het hemeltje hangt een mooi mobieltje met een aantal diertjes uit het bos en groene bladeren. Lekker toepasselijk bij het verhaal van het ledikantje. Aan de muur hing ik een te leuk maanlampje voor een dromerig effect en ook rotan kan hier natuurlijk niet ontbreken! Daarom koos ik voor twee opbergmanden in appelvorm en een rotan fauteuil. Perfect voor de voedmomentjes! Al is het voedingshoekje nog niet helemaal af, want aan de rechterkant komt nog een vierkant kastje en wanddecoratie te hangen. Maar ik kon stiekem niet meer wachten met het showen van het kamertje.

En nu is het nog minstens 7 weekjes wachten! Ik vind het zo spannend, maar kan ook echt enorm uitkijken naar het moment dat onze mini er is! Voor nu loop ik elke dag nog een paar keer naar binnen om erover te dagdromen. Wat vinden jullie van het kamertje geworden?

*Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Woodies.

Volg:
Delen:

6 Reacties

  • judith-huls
   Auteur
   22 mei 2020 / 12:13

   Ahh, dankjewel meis! X

  • Juut
   11 augustus 2022 / 17:20

   Welke kleur groene verf heb je op de muur ?

   • judith-huls
    Auteur
    20 mei 2023 / 09:35

    Factory Green van Flexa.

 1. Rosanne
  2 maart 2023 / 06:56

  Super leuke babykamer! Welke kleur groen staat er op de muur? Die is prachtig!

  • judith-huls
   Auteur
   20 mei 2023 / 09:33

   Dankjewel! Dit is Factory Green van Flexa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?