Pareltje aan de eetkamertafel

Hay Chair

Al een poosje heb ik iets geheim weten te houden in onze eetkamer. De laatste tijd ben ik namelijk een soort stoelendans aan het doen. De twee zwarte kuipstoeltjes die wij aan de eetkamertafel hadden staan, vond ik achteraf toch niet zo mooi meer bij de rest van ons interieur passen. Die twee stoelen heb ik dan ook vervangen door een tweedehands vintage blauw spijlenstoeltje en onze schommelstoel.

Alleen is zo’n schommelstoel totaal niet praktisch bij de eetkamertafel. Maar op foto’s staat ‘ie prachtig, haha! En omdat ik helemaal weg ben van de spijlenstoel besloot ik om ook eens te snuffelen tussen de prachtige design eetkamerstoelen bij MisterDesign.

Mijn wishlist

Hay Chair

Op mijn wishlist heb ik namelijk al een tijdje een paar stoelen van Deense merk HAY staan. Echt, ik kan wel wegdromen bij dit merk! Uiteindelijk wist ik de knoop door te hakken en besloot ik de J110 Chair te bestellen. Ik koos voor de kleur naturel, maar je hebt hem ook nog in het wit, zwart, grijs en koraal.

Hay Chair

De stoel zelf is ontworpen door Poul M. Volther en is gemaakt van massief gelakt of gezeept buitenhout. Weer een mooi natuurlijk product! Toen ik hem eenmaal thuis ontving, was ik echt opslag verliefd op deze stoel. De J110 Chair is echt de eyecatcher geworden aan onze eetkamertafel door de hoge rugzitting. Daarnaast ben ik nog steeds helemaal verrast. Naast dat de stoel echt prachtig is, zit hij ook heerlijk! Ik liet zelfs vriendinnen en familie de stoel even proefzitten en vervolgens kwamen ze er niet meer af. Dus ik heb hem bij deze maar geclaimd als mijn stoel aan de eetkamertafel haha.

Naturel, wit, grijs en blauw

Hay Chair

De stoel is (gelukkig) makkelijk te combineren met onze andere stoelen. Sterker nog: ik vind het lichte hout zo’n mooi effect geven tussen al onze andere stoelen. Zelf vind ik een klein schapenvachtje de stoel helemaal compleet maken, maar een kussen of een gehaakt plaid staat hier ook heel mooi bij! En nu ik weet dat de stoel naast dat hij mooi is ook heerlijk zit, ga ik alvast sparen voor nog een andere HAY stoel. Ik ben fan!

Wat vinden jullie van de nieuwe stoel?

*Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met MisterDesign.

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?