Onze nachtuil met licht

night owl lamp

Nu de make-over beneden bijna (want jullie hebben nog iets van mij te goed) klaar is, werd het tijd om ook weer eventjes ons lichtplan onder handen te nemen! Zo is onze woon- en eetkamer niet meer gescheiden, waardoor het nu één grote ruimte is geworden. En dat zorgt er voor dat er op nieuwe plekjes nieuwe lampen moeten komen. 

Zoals bijvoorbeeld het hoekje met de rotan kast. Voor tijdelijk had ik eventjes onze blauwe bureaulamp van de werkplek boven hier neer gezet. Ik moet zeggen; de bureaulamp stond er niet gek! Maar ik was toch op zoek naar een lamp met een natuurlijke uitstraling én dim-waar onze Philips Hue lamp inpast…

Geen toeters en bellen

night owl lamp

Stiekem had ik al wel een nieuw lichtpuntje in mijn hoofd, want een van de nieuwe tafellampen van MisterDesign was de Night Owl Tafellamp van Fritz Hansen. Het Deense merk die ik vooral ken van de iconische vlinderstoel en prachtige vazen. Iets waar ik gelijk op viel bij deze lamp was het uiterlijk! De kegelvormige voet en de ovale kap zorgen voor een mooi geheel. Geen toeters en bellen… Less is more zeggen ze ook wel eens toch? :)

night owl lamp

En achter elke succesvol ontwerp staat ook een mooie verhaal! Zo was het doel van ontwerper Nicholai Wiig om een lamp te creëren die het gezellige Scandinavische licht kon verspreiden. En dat is gelukt als je het mij vraagt! Het licht schijnt namelijk naar onder door een plaatje van polycarbonaat, waardoor de lamp een zacht licht verspreid.

Perfect voor elk moment

night owl lamp

Niet heel gek dus dat ik gelijk viel voor dit Scandinavische ontwerp! Het lampje is mooi subtiel waardoor de andere accessoires op de kast ook nog hen eigen momentje of ‘fame’ krijgen. Daarnaast past mijn Hue lichtbron hier ook in, waardoor ook dit lampje perfect kleurt bij de rest van onze woonkamerlampen ’s avonds. En mocht ik een magazine willen lezen op de bank, dan kan ik het licht nog net even ietsjes feller zetten.

Het donkere hoekje tussen de woon- en eetkamer is dus bij deze verleden tijd! En die bureaulamp? Die kan weer naar zijn vertrouwde plekje in de werkkamer. Wat vinden jullie van dit nachtuiltje?

*Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met MisterDesign.

 

Volg:
Delen:

3 Reacties

 1. 23 februari 2019 / 08:16

  Prachtige lamp! Ik vind het hele hoekje heel gezellig. Ook dat droogboeket vind ik heel mooi. Heb je deze zo gekocht of zelf gedroogd?

  • judith-huls
   Auteur
   6 maart 2019 / 10:31

   Dankjewel! Nee, die heb ik zo gekregen! Haha! :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?