Mijn 5 favoriete zwarte eetkamerstoelen

Nu met alle veranderingen in huis begin ik beetje bij beetje steeds meer zwart toe te voegen aan ons interieur. In de zithoek is dit zo goed als af, maar de eethoek daarentegen heeft nog helemaal geen zwarte details… En zo kwam ik op het idee om op zoek te gaan naar een aantal zwarte design eetkamerstoelen

Zoals jullie wellicht al weten ben ik dol op design! Onze vorige eetkamerstoelen waren een mix van twee Hay stoelen en een Panton look a like. Op de één of andere manier blijf ik daar een zwak voor hebben… Benieuwd welke pareltjes er nu weer op mijn lijstje staan?

HAY Result stoel

Zoals ik al zei; voor het Deense merk HAY blijf ik een zwak houden. Maar hoe leuk is deze stoel? Het is dit keer namelijk een ontwerp van  Friso Kramer & Wim Rietveld. Een klein beetje uit eigen land dus! En het leuke is dat het een echt klassiek schoolstoeltje is. In de jaren ’60 en ’70 werd deze stoel namelijk speciaal geproduceerd voor de Nederlandse klaslokalen.

Vitra Panton chair

De witte hoogglans look a like Panton chair staat nu te pronken in onze achtertuin, maar ik zal dolgraag een echt zwart exemplaar toevoegen aan onze eettafel. Een echte designklassieker die ook nog eens lekker en comfortabel zit. Lijkt mij juist weer leuk om te combineren met een aantal andere eetkamerstoelen van dit lijstje.

HAY J104 stoel

En opnieuw weer een HAY stoel. Yep, ik kan er geen genoeg van krijgen! Ook deze variant heb ik al eens gehad, alleen toen in het naturel. En gezien ik nu op zoek ben naar een zwart exemplaar mag deze zeker niet ontbreken in dit lijstje! Spijlenstoelen blijven nou gewoon eenmaal mooi toch?

Wishbone stoel

Oh, de Wishbone stoel van Carl Hansen & Søn; nog zo’n stoel waar ik niet genoeg van kan krijgen! Sterker nog; ik denk juist dat het in dit geval mooi is om alleen maar te gaan voor dezelfde varianten van de Wishbone stoel i.p.v. een mix & match met andere designklassiekers. Mijn voorkeur gaat uit naar de variant met een eiken zitting en zwart frame.

Muuto Cover stoel

En last but not least; deze Cover stoel van Muuto. Een ietwat stoerdere stoel dan die je hierboven allemaal gezien hebt, maar hij ziet er zo lekker comfortabel uit dat ik hem ook wel moest toevoegen hier! Misschien komt dat wel door het zwarte leren kussentje. Een perfecte stoel om te gebruiken om uren te tafelen!

Heel benieuwd of er hier binnenkort weer een aantal pareltjes staan te pronken! Welke is jouw favoriet?

*Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met MisterDesign. 

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?