Kussens combineren met een blauwe bank

kussens met een blauwe bank

Onze blauwe bank van By SIDDE staat inmiddels alweer een maandje te pronken in onze woonkamer en nog steeds kan ik geen genoeg van hem krijgen! Het leuke van een nieuwe bank(kleur) is dat je ook gelijk kleine andere items in huis moet gaan stylen. Althans ik… Zo hebben we de donkerblauwe gordijnen vervangen voor cremè-witte gordijnen, is het vloerkleed verwisseld en maken we nu gebruik van andere kussentjes.

Daarover gesproken; onze bank heeft nu veel minder kussens nodig dan onze vorige bank! In het begin vond ik dat qua styling wel ietwat lastig, maar inmiddels ben ik er juist helemaal happy mee! Zo kan ik nu verschillende sferen neerzetten met maar een paar kussentjes. Daarom leek het mij leuk om mijn drie favoriete combi’s te delen.

Minimalistisch blauw

kussens met een blauwe bank

Bank Frode vind ik van zichzelf al een pareltje! Daarom is er eigenlijk ook niet veel ‘poespas’ nodig voor een mooie styling. Ga bijvoorbeeld alleen voor een kussen in dezelfde kleur als de bank. Zo heb ik hier alleen maar het velvet hexagon kussentje van Puik Design in het midden van de bank neergelegd. Een kleine speelse toevoeging door de vorm, maar het oogt lekker rustig! Less is more zeggen ze ook wel eens toch?

Kies voor één bepaalde tint/kleur

kussens met een blauwe bank

Een andere combi, die ik vooral mooi vind met het warme weer, zijn kussens en andere accessoires in één dezelfde kleur. Zoals met deze creme-witte accessoires. Zorg er dan wel voor dat in één van de items de donkerblauwe kleur (van de bank) terugkomt! In dit geval zijn dat de stipjes op het kussen. Een klein schapenvachtje maakt het geheel net een stukje sfeervoller.

kussens met een blauwe bank

Maar ook lichtblauw doet het goed op deze donkerblauwe bank! Hierbij hoeft niet perse de donkerblauwe tint terug te komen omdat het middelste kussen al een druk printje heeft en de ‘knot pillow’ een speelse vorm heeft. Gecombineerd met een plaid in dezelfde tint heb je zo een mooi geheel!

Verschillende blauwtinten en materialen

kussens met een blauwe bank

En nu ik dit blogje schrijf, kom ik erachter dat ik toch één grote favoriet heb! Namelijk de styling met de verschillende blauwtinten, vormen kussens en materialen. De donkerblauwe ‘knot pillows’ passen hier namelijk perfect bij de bank maar ook bij het middelste kussentje (met print) waar die kleur ook weer in terug komt. De lichtblauwe ‘knot pillow’ zorgt hier juist voor een mooi contrast en het geknoopte kussen op de vloer geeft een warme uitstraling. Bij deze styling raak je geloof ik niet uitgekeken! Ik tenminste niet…. :)

Win bank Frode in een kleur naar keuze

kussens met een blauwe bank

Ook zo verliefd geworden op deze bank? Ik mag bank Frode (van By SIDDE) in een kleur naar keuze weggeven via Instagram! Wees er wel snel bij; want de laatste week van deze winactie is ingegaan!

*Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met By SIDDE.

Volg:
Delen:

2 Reacties

  1. 26 juni 2018 / 00:47

    Wat een fijne tips. Ik heb zelf eigenlijk nooit echt aparte kussens gekocht. En al helemaal niet gekeken of het bij de bank past. Maar ik vind de witte kussen met de zwarte stippen echt heel mooi passen bij je bank! Ik ga denk ik ook zoiets uitproberen :) https://www.onlineparketshop.nl/laminaat/meister/

  2. Elvira
    19 juli 2020 / 23:58

    Hai Judith, mag ik vragen welke kleur je op de muur hebt achter de donkerblauwe bank? Ik hoop dat je het met me wilt delen
    Groetjes Elvira

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?