Een rustige kinderkamer

Toen we wisten dat we gingen verhuizen, ben ik gelijk begonnen met het creëren van een moodboard voor Vinn z’n nieuwe kamertje! Niks leuker dan dat want stiekem vind ik onze kinderkamers het allerleukste om nieuwe plannetjes voor te maken. Zo dus ook de peuterkamer van Vinn, want dat is wat het wel echt moest worden; een peuterkamer in plaats van een babykamer. Dus… tijd voor een nieuw behangetje, andere kleuren én meubels!

Dieren zijn het thema voor Vinn z’n kamertje. Dat wist ik ergens al vrij snel, want hij is nou eenmaal dol op dieren! Geen twijfel over mogelijk. Daarnaast werd ik afgelopen september helemaal enthousiast van de Kleur van het Jaar 2023, Wild Wonder, van Flexa. Met die groen/gele tint wilde ik zeker iets gaan doen en toen ik het thema van de kinderkamer wist, vond ik deze natuurlijke kleur juist de perfecte match!

Ton sur ton in de kinderkamer

Omdat ik het kamertje wel rustig wilde houden, en het dierenbehang, al vrij druk is, besloot ik te gaan voor een ton-sur-ton effect met Raw 2 uit het Raw pallet van Flexa. Naast de Kleur van het Jaar komt Flexa namelijk oom met 4 nieuwe kleurenpaletten wat het voor jou (en mij) een stuk makkelijker maakt om de kleur te combineren. Raw5 is net een stukje lichter dan Wild Wonder waardoor je een mooie en rustige eenheid krijgt.

Rustige kinderkamer met Wild Wonder

Nadat we geverfd en behangen hadden, werd het tijd om alles te gaan inrichten! Omdat het nu echt een peuterkamer is, wilde ik de commode vervangen voor een heuse kast. En zo vond ik via Marktplaats deze oude grenenhouten kast die ik ook besloot te verven in de kleur Wild Wonder zodat in die hoek ook deze fijne kleur weer terug kwam. Het konijnenhoofd, die mij doet denken aan Alice in Wonderland, maakt de kast helemaal af en zelfs ietwat sprookjesachtig.

Natuurlijke materialen

Voor de rest koos ik voor houten meubels, zoals zijn ledikantje en klimrek om nog meer sfeer te brengen in het kamertje. Het leuk van Wild Wonder is eigenlijk dat de kleur juist heel goed te combineren is met natuurlijke materialen! Helemaal passend bij ons dus. Verder scoorde ik via Marktplaats ook nog het berenvloerkleed wat het kamertje helemaal af maakt en waarbij Vinn strakjes, als hij in het peuterbed slaapt, met warme voeten uit bed kan stappen.

Vinn is helemaal happy met zijn kamertje en iedere avond moeten we de dieren op z’n muur nog eventjes benoemen voordat hij lekker gaat slapen. Hoe leuk! Binnenkort deel ik snel de rest van ons nieuwe huis. Wat vind jij van de Kleur van het Jaar 2023?

*Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Flexa.

 

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?