Een kerstkrans met bloemen!

 

kerstkrans met chrysanten

Al voor dat Sinterklaas hier het land uit was, hadden we de kerstboom staan. Maar nu die goede oude man ons land verlaten heeft, zijn de kerstkriebels hier pas echt begonnen! En zo langzamerhand komt er steeds meer kerst in huis… Zelf ben ik echt dol op kerstkransen! Maar je ziet de welbekende eucalyptus kransen tegenwoordig bij iedereen voorbij komen…

Daarom besloot ik om samen met mijn oma zelf een krans te maken. Zo kun je de krans helemaal eigen maken en weet je zeker dat niemand er zo’n eentje heeft. En omdat we de smaak helemaal te pakken hadden, hebben we ook nog vier kandelaars gemaakt!

Kerstgroen met Chrysanten

 

Na een knipbeurt bij de coniferen van de buren van mijn opa en oma was de basis voor het kerstgroen gelegd. Maar een kerstkrans van alleen coniferen was in mijn ogen ietsjes te saai. Daarom besloot ik om ook aan de slag te gaan met chrysanten! Chrysanten zijn namelijk lang houdbare snijbloemen. Ideaal dus om er een krans van te maken!

kerstkrans met chrysanten

 

Daarna ging ik op zoek naar een oase ring. De onderkant van het groene schuim bestaat namelijk uit plastic. Zo gaat het water nooit lekken! Ook leek het mij mooi om de krans te decoreren met een aantal kaarsjes en al vrij snel vond ik een paar gouden prikkandelaars samen met de potloodkaarsjes.

Kleurrijk en wit, groot en klein

Nadat alle benodigdheden in huis waren kon het decoreren beginnen! Ik knipte de takjes en bloemen en oma stak ze er allemaal één voor één in. Voor de krans koos ik voor de witte Chrysanten omdat die kleur altijd goed matcht bij de rest van ons interieur. Wel combineerde ik dit met de kleine en witte variant voor een speels resultaat. En omdat we de rest van de krans helemaal gemaakt hebben van de coniferen knallen de bloemen er echt uit!

kerstkrans met chrysanten

Maar zoals ik in het begin al vertelde maakten we ook nog vier leuke kerstkandelaars. Hiervoor koos ik ook weer voor de combi met de coniferen en de Chrysanten. Alleen mochten de Chrysanten hierbij wel kleur bevatten! Zo ben ik gegaan voor de oranje/koperen kleur in combi met groen en wit. Dit matcht namelijk weer mooi bij onze kerstballen.

En tadaaa! Ik vind het resultaat zelf nog mooier geworden dan hoe ik het bedacht had. En zeg nou zelf; bloemen kunnen ook prima met kerst toch?

* Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Just Chrysanthemum.

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?