Een bed dat past bij de rest van ons interieur

Jullie hebben al eventjes via mijn Instagram een kleine sneak peek kunnen zien van de veranderingen in onze slaapkamer. Want momenteel gaat daar iets heel tofs veranderen. We zijn namelijk ein-de-lijk gegaan voor een bed wat past bij ons. Maar een nieuw bed zorgt ook weer voor een totale make-over…

En daarom lijkt het mij leuk om jullie ons slaapadvies en het resultaat van de nieuwe slaapkamer te delen in dit blogje. Ben je al nieuwsgierig geworden?

Minimalistisch en natuurlijk

Een bed; een meubelstuk waar je gewoonweg niet zonder kan én die naast functioneel vaak ook echt sfeerbepalend is. Zo hebben wij al jaren een simpele grijze boxspring, maar omdat ik die toch wel ‘lomp’ en te robuust vond ogen voor ons interieur besloot ik destijds om er een linnen bedrok overheen te stylen. Zo kreeg onze slaapkamer een ietwat romantischer sfeertje. Maar nog steeds eigenlijk niet die Scandinavische/minimalistische sfeer die we in de rest van ons huis hadden…

Toen ik de showroom van Swiss Sense binnenliep, maakte ik kennis met de Balance collectie. Deze collectie bestaat uit bedframes die gemaakt zijn van natuurlijke materialen die eenvoudig zijn vormgegeven. Twee elementen die dus ook enorm kenmerkend zijn voor ons interieur! Niet heel gek dat we gelijk als een blok vielen voor de Balance Focus bedframe.

Slaapadvies

Daarna werd het tijd voor een, voor ons op maat gemaakt, slaapadvies. Heel eerlijk; hier heb ik eigenlijk nooit echt bij stil gestaan. Stom, want je brengt toch wel heel veel tijd door op een matras. Online had ik al eventjes gebruik gemaakt van de Matraswijzer en daar kwam al snel uit dat we voor een stevig matras moesten gaan omdat wij echt buik- en zijslapers zijn. Met een stevig matras voorkom je namelijk dat je bekkenzone wegzakt in het matras en je niet met een holle rug ligt.  En dat werd tijdens het proeftesten toch nog eventjes extra bevestigd… En omdat wij het ’s nachts vrij snel warm hebben, kwamen we uiteindelijk uit op het AEROMAX Savior matras. Daarnaast kozen we voor een elektrisch verstelbare lattenbodem. Altijd handig tijdens de voedingen of in de toekomst voor een tv op de slaapkamer.

De styling

En toen was daar het moment dat ons bed, uit de Balance collectie, van Swiss Sense werd geleverd! Hier hadden we zo enorm naar uitgekeken, want met een newborn is slapen niet altijd vanzelfsprekend. Daarover snel meer trouwens ;) Toen het bed eenmaal gemonteerd en wel stond, begon het gelijk te kriebelen. Het houten frame sprong er namelijk totaal niet uit met de onderste kleur van de lambrisering. Niet veel later stond ik dus al met een roller in mijn hand. En kijk nou hoe onwijs mooi het bed hier tot z’n recht komt! Ik heb er voor gekozen om niet teveel te veranderen aan de styling om zo alles rustig te houden en het bed echt de eyecatcher van de slaapkamer te laten zijn. Daarnaast kan je zo ook gemakkelijk een nieuwe look maken met beddengoed omdat de rest lekker neutraal gebleven is. En als het winter is, komt er een lekker warm vloerkleed bij!

Naast dat ik echt onwijs blij ben met het uiterlijk van het bed, ben ik dat ook met het slaapcomfort. Het was heel eventjes een paar nachtjes wennen, maar nu wil ik echt niet anders meer! Binnen een paar minuten ben ik vertrokken, en als ik zelfs middenin de nacht moet opstaan (voor een voeding) dan wordt ik alsnog al meer uitgeruster wakker dan hiervoor. Heerlijk!

*Dit blogje is tot stand gekomen in samenwerking met Swiss Sense.

Volg:
Delen:

1 Reactie

  1. 19 oktober 2020 / 18:46

    Oh wauw, ik zoek precies een zelfde bed maar kon nergens écht vinden wat ik zocht. Ik ga gelijk kijken op de website. :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?