Donkerblauw met Spiced Honey

Spiced Honey

Toen in september de Kleur van het Jaar 2019, Spiced Honey, bekend gemaakt werd, was ik al om! Maar ik merkte ook dat veel van jullie nog enorme twijfels hadden bij dit kleurtje. Tijd om het tegendeel te bewijzen, want Maaike daagde mij uit om aan de slag te gaan met Spiced Honey.

En stiekem werd ik daar heeeel enthousiast van! Al een tijdje ben ik namelijk uitgekeken op onze Heart Wood lambrisering in combi met het koude grijs achter de bank… Voor de winter en herfst vind ik het juist fijn om wat warme tinten in huis te hebben. Daarom lijkt mij de combi donkerblauw met de warme bruine tint echt prachtig voor het najaar!  En daar kun je maar op één manier achter komen…

Kleurenpalet

Spiced Honey

Zoals ik in dit blogje al schreef lanceert Flexa voor de Kleur van het Jaar 2019 vier verschillende kleurpaletten met Spiced Honey in de hoofdrol. Het fijne aan de kleurpaletten is dat je er héél veel kanten mee op kan en het maakt het kiezen van een bijpassende kleur een stukje makkelijker! Ik besloot om aan de slag te gaan met de kleuren uit de ‘Let the light in’ palet. Naast dat ik dol ben op een rustige sfeer, komt hier namelijk het donkerblauwe kleurtje ook in terug. De kleur die wij natuurlijk veel in huis hebben!

Flexa visualiser app

Om te kijken wat ik nou precies wilde doen met de kleur Spiced Honey gebruikte ik de Flexa visualiser app. Zo kwam ik erachter dat ik de muur achter de bank niet helemaal in Spiced Honey wilde hebben. En stiekem beviel de lambrisering wel erg goed! Toch twijfelde ik nog eventjes of ik niet voor iets anders zal gaan. Bijvoorbeeld de hele muur in de kleur met een horizontale streep Spiced Honey. Maar toen ik de combi van de Kleur Lively Kraft en Spiced Honey zag, wist ik het zeker! We gaan voor een lambrisering met die twee kleuren zodat er echt warmte in de woonkamer komt!

Kleurentesters

Om te kijken of de kleuren, met de lichtinval van onze woonkamer, nog steeds zo mooi zijn besloot ik om op een aantal A4-tjes de kleuren te testen. Vervolgens hing ik deze op de muur achter de bank om zo te kijken welke kleur er mocht blijven en welke niet. Uiteindelijk maakte ik met de kleuren die ik gekozen had ook nog een moodboard. Zo weet je zeker of de kleur ook past bij de rest van de kleuren en materialen in huis! Het grappige is dat ik er hierdoor achter kwam dat messing ook prachtig bij deze combi staat!

Verven, verven, verven

Spiced Honey

Bank: Bysidde

En toen… Kon het verfklus(je) eindelijk beginnen! Allereerst begon ik met het afplakken met afplakplaktape. Geloof mij, een geheel gedoe met al die latjes! Daarna begin ik altijd met het verven van de randjes met een kwast waarna ik vervolgens in één keer doorkan met het sauzen. Nadat ik de lambrisering gemaakt had met Spiced Honey, kon ik aan de slag met de bovenkant met Lively Kraft.

Maar ook de erker kon bij deze make-over niet achterblijven! Zo besloot ik de muur om de kozijnen van de erker ook mee te verven in de kleur Lively Kraft voor een mooi geheel. Daarnaast verfde ik de binnenkant van de erker (en de radiator) ook nog met een kleur uit het palet. Namelijk Bright Star. Een mooie felwitte kleur! Hierdoor krijgt de erker net eventjes een beetje meer diepte! Ook verfde ik de pootjes van onze houten bankje met Spiced Honey, zo past ook die helemaal in het plaatje.

Het resultaat

Spiced Honey

En waaaauw; wat ben ik blij geworden met het resultaat! Het is echt een ruimte geworden die je helemaal omarmt. Zo fijn die warme sfeer! Maar een nieuw kleurtje in huis betekend wel dat er nog veel meer ruimtes aangepast mogen gaan worden! Zo ben ik nog aan het brainstormen voor de kant van de schouw en de eetkamer, maar daar houd ik jullie, wanneer het zover is, van op de hoogte!

Ik geef het verfkwastje nu door aan Anuschka Odau van Hipaholic. Ik ben benieuwd wat jullie van deze verandering vinden! 

*Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Flexa.

Volg:
Delen:

8 Reacties

 1. 3 november 2018 / 22:24

  Wat leuk geworden! De optie met alleen de streep vond ik overigens ook heel gaaf, mooi rustig. :)

  • judith-huls
   Auteur
   3 november 2018 / 22:50

   Dankjewel! Die is ook wel tof he! Kan altijd nog, haha! :)

  • judith-huls
   Auteur
   13 februari 2019 / 17:19

   Dankjewel!

 2. Eva
  25 maart 2019 / 15:37

  Erg mooi hoor die spiced honey! Ik vroeg mij af wat voor plant dat is die naast de bank staat?

 3. Eva
  25 maart 2019 / 15:41

  Erg mooi die spiced honey! Ik vroeg mij af wat voor plant dat is die naast de bank staat?

  • judith-huls
   Auteur
   25 maart 2019 / 15:44

   Dankjewel! Dat is een Strelitzia!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?