De lente in huis halen

 

Stiekem ben ik al een poosje bezig om de lente in huis te halen… Zo heb ik in stapjes de overstap gemaakt naar blauwe accessoires. Blauw is namelijk zo’n fijn fris kleurtje om de lente mee in huis te halen! Best wel gek wat alleen al een kleurtje kan doen hè? 

Maar er zijn nog veel meer kleine aanpassingen om de lente in huis te halen! Want niet iedereen hoeft natuurlijk blauw in huis te halen voor dat ultieme lentegevoel, haha. Vandaag laat ik zien hoe ik ons winterhuisje heb omgetoverd in een lentehuis.

Kleur

Zoals ik al zei, heb ik de overstap gemaakt van beige naar blauwtinten voor dat voorjaarsgevoel. Lichte pasteltinten hebben een frisse, maar tegelijkertijd ook warme uitstraling. Deze kun je combineren met wat warme/ donkere tinten, maar kijk wel uit dat dit niet teveel wordt! Mijn favoriete andere kleurencombinaties voor het voorjaar zijn zachtroze gecombineerd met terracotta kleuren, of zachtroze met okergeel. Niet alleen een mooie maar ook nog eens een vrolijke combinatie!

Vervang warme stoffen

In onze hangstoel lag de gehele winter door een plaid gemaakt van merinowol. Maar bij de lente vind ik dit plaid minder gepast. Daarom heb ik het beige plaid (dat eerst altijd op de bank lag) weer van de slaapkamer afgehaald en nu in de hangstoel gehangen. Dit geeft gelijk een heel ander effect dan het warme wollen plaid. Daarnaast vind ik het ook wel weer lekker dat ik nu weer door de stoel kan ‘heenkijken’. Welkom licht!

Bloemen

Iets wat bij ons in huis niet kan ontbreken tijdens het voorjaar, is een bos bloemen (of 2, 3). Ik zie dat ook echt als een kenmerk van de lente, daarnaast maakt een bos bloemen je huis helemaal af! Zelf heb ik een abonnement op Bloomon, waar ik nog steeds erg blij mee ben. Elke 4 weken is het weer een verassing uit welke bloemen en kleurtjes de bos bestaat. Daarnaast blijven de bloemen bij mij gerust 3 weken staan! En die mooie bos verdient natuurlijk ook een mooie vaas. Voor deze bos heb ik, hoe het kan het ook anders, voor een blauwe vaas gekozen. Past weer bij de rest van het interieur, en deze vaas laat de bos bloemen echt stralen!

Wat verander jij om de lente in huis te krijgen?

Volg:
Delen:

4 Reacties

  1. 22 maart 2017 / 21:03

    Wat een mooie kleur blauw! Het ziet er heel vrolijk uit, inderdaad super lenteachtig. Tijdens de lente heb ik ook meestal het huis vol tulpen staan, heerlijk :)

  2. 23 maart 2017 / 15:38

    Dat ziet er zo gezellig uit op de foto’s!

  3. 25 maart 2017 / 09:16

    Wauw wat een mooi huis heb je! Leuke kleuren heb je gebruikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?