De IKEA HEMGJORD limited collectie

IKEA HEMGJORD collectie

Gisteren, op Internationale Vrouwendag, lanceerde IKEA de HEMGJORD limited collectie. De producten van HEMGJORD, dat huisgemaakt betekent in het Zweeds, zijn namelijk handgemaakt door vrouwen van het Indiase platteland. Een collectie met een sociaal maatschappelijk tintje. Doordat de Indiase vrouwen geld verdienen met hun ambacht krijgen deze vrouwen en hun gezinnen kans op een betere toekomst. 

Alleen daarom word ik al blij van deze collectie! De collectie wordt gekenmerkt door de groene en roze kleuren, de motieven van grote bladeren en producten die zijn gemaakt van duurzame bananenvezels. Frisse lente-achtige kleuren en materialen dus!

Producten met een verhaal

Elke product heeft een eigen verhaal door de achtergronden van de Indiase vrouwen. Bijvoorbeeld het verhaal van een Indiase vrouw uit een afgelegen gebied, die nauwelijks een kans heeft op onderwijs en gezondheidszorg, laat staan een betaalde baan. Dankzij sociale ondernemingen kan zij toch een ambacht leren en voor zichzelf werk creëren. Ze vertelt: “Mijn werk komt in landen terecht waar ik zelf nog nooit geweest ben. Het is net of er een deel van mij meereist met ieder product dat ik maak. Mijn producten vertellen mijn verhaal.”

De ontwerpen voor de HEMGJORD limited collectie zijn gemaakt door IKEA designer Sarah Fager in samenwerking met de Indiase ambachtslieden. Het design is geïnspireerd op de natuur rondom de oude stad Varanasi in het noorden van India. Hoe leuk! Ik kan in ieder geval niet wachten om een beetje van de (Indiase) natuur bij ons in huis te halen! Maar voordat ik dat doe deel ik eerst alvast mijn favoriete plaatjes van de collectie. Kijken jullie mee?

IKEA HEMGJORD collectie

IKEA HEMGJORD collectie

IKEA HEMGJORD collectie

IKEA HEMGJORD collectie IKEA HEMGJORD collectie

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?