Onze bohemian slaapkamer makeover

Bohemian slaapkamer makeover

Het is nog niet zolang geleden dat onze blauwe slaapkamer de switch maakte naar een naturel-kleurige slaapkamer. Een make over waar ik nog geen moment spijt van heb gehad! Alleen heb ik sinds die make over wel altijd het gevoel gehad alsof er iets miste… Don’t get me wrong: ik houd nog steeds van de minimalistische uitstraling! Maar naar mijn gevoel ontbrak het nog een beetje aan een gezellig sfeertje. 

En zo begon het weer te kriebelen om te gaan veranderen en de verfkwast te pakken! En dit keer is het niet alleen bij verven gebleven… Zo maakten we (eindelijk) een halfmuurtje achter het bed met spotjes en werd de styling ook weer helemaal omgegooid. Ik ben benieuwd of jullie de slaapkamer strakjes nog terug kennen… ;)

Kleuren uitzoeken

Bohemian slaapkamer makeover

Tijd dus om als eerste op zoek te gaan naar een geschikt kleurtje dat meer sfeer gaat geven aan de slaapkamer. Van tevoren wist ik al wel dat ik de kant van de bruintinten op wilde gaan én het liefst een tint die wat donkerder is van kleur, want dat geeft gelijk sfeer! Om wat kleurinspiratie op te doen besloot ik de Flexa Creations inspiratiebrochure door te bladeren. Het fijne van deze brochure is dat ze al een aantal mix&match tips geven voor het combineren van verschillende tinten uit de Flexa Creations lijn. En aan de hand daarvan bestelde ik een aantal kleurentesters met zowel een neutrale tint als een bruintint.

Bohemian slaapkamer makeover

Om te kijken hoe de kleuren uitpakken qua lichtinval in de slaapkamer testte ik de kleuren op de muur. Uiteindelijk bleven daar de kleuren Spacious Grey, Bakery Brown en Sandy Beach van over. Al snel was ik er hierna over uit dat het een mix ging worden van Sandy Beach & Spacious grey! Een mooie donkere grijze kleur met een bruine ondertoon die perfect matcht bij de andere bruintinten in ons interieur.

Een nis verven

Na het stofvrij maken en afplakken kon het verven beginnen! En dit keer ging ik niet alleen voor een paar muurtjes, maar verfde ik ook een gedeelte van het plafond mee omdat ik een soort nisje wilde creëren. Ik moet toegeven dat ik het toch nog best eventjes spannend vond, want een andere kleur dan wit heeft ons plafond nog nooit gehad en een plafond verf je toch niet zo gemakkelijk meer over… Maar nadat het eerste stuk geverfd was, werd ik gelijk gerustgesteld! Want het voelde enorm sfeervol en de muren leken zo juist nog hoger! De rest van de muren verfde ik in Sandy Beach zodat het een mooi contrast werd met de Spacious Grey. Zo grappig om te zien wat een kleur kan doen met de ruimte hè?

Geïnspireerd door Bali

Enorm blij was ik al met het verfresultaat! En nu kon het afstylen beginnen. Ook in de slaapkamer heb ik mij dit keer laten inspireren door onze Bali reis. Zo besloot ik om onze Bali souvenirs te combineren met nieuwe items uit Indonesië. Door de spulletjes te groeperen, zorg je er voor dat het geheel toch wat rustiger blijft. En doordat ik in dezelfde tinten ben gebleven, past het beddengoed en het behangpaneel ook nog perfect bij de nieuwe kleuren.

Ik ben weer helemaal happy met onze sfeervolle slaapkamer! Heel benieuwd wat jullie er van vinden!

*Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Flexa.

Volg:
Delen:

2 Reacties

 1. Severine
  1 december 2022 / 21:08

  Hoi,
  Wat is de kleur van de “Before”?
  Het lijkt me een fijne neutrale kleur.
  Groetjes Severine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?