Onze blauwe eyecatcher in huis

blauwe velours bank By SIDDE

Ik kan het mij nog goed herinneren; de eerste keer dat we onze echte nieuwe bank kochten na een onpraktische tweedehandse bank (na het zien van de foto mag je lachen). Niet wetende dat de nieuwe bank een paar jaar later eigenlijk niet meer echt bij ons interieur paste. Althans, daar zijn de meningen, geloof ik, over verdeeld.

Don’t get me wrong. Ik vind onze ‘oude’ bank nog steeds prachtig! Maar ik begon mij toch een beetje te irriteren aan z’n robuustheid. In mijn ogen was de bank veel te aanwezig en te ‘lomp’. Tja, en wat doe je dan? Dan begin je toch een beetje op onderzoek uit te gaan…

Scandinavisch design

blauwe velours bank By SIDDE

Zo gezegd zo gedaan! Ongeveer twee maanden geleden ontdekte ik By SIDDE; een online brand met een geheel nieuw concept. Eentje waar ik gelijk heel blij van werd! Aan het kopen van een bank zit namelijk vaak een, voor mij groot, nadeel. De levertijd… En wie mij een beetje kent, weet dat wat ik in mijn hoofd heb zitten ook gelijk in uitvoering gebracht moet worden… Yep, noem mij maar een tikkeltje ongeduldig… Toen ik dan ook zag dat By SIDDE binnen 7 werkdagen levert, was ik om!

blauwe velours bank By SIDDE

En dat terwijl ik nog niet eens aandachtig had gekeken of mijn ideale bank er wel tussen zat, haha. Maar toen ik ontdekte wat BY SIDDE betekende, namelijk ‘zitten’ in het Deens, durfde ik al bijna een wedje aan te gaan met the hubby dat we hier wel gingen slagen. Waarom? Omdat we op zoek waren naar een bank met een Scandinavisch design. Eentje op pootjes en lekker minimalistisch!

Zelf samenstellen

blauwe velours bank By SIDDE

Daarnaast kan je bij BY SIDDE zelf je bank helemaal samenstellen. Waardoor de stap naar een nieuwe bank nog kleiner werd. Niet heel veel later viel mijn oog op bank Frode. Deze bank heeft namelijk een luchtige uitstraling en staat (jawel!) op pootjes. Maar toen begon het lastigste gedeelte; het uitzoeken van de kleur. Gelukkig kon ik eerst nog een stalenkit aanvragen zodat ik de stoffen ook nog even in het ‘echtie’ kon bewonderen.

blauwe velours bank By SIDDE

Stiekem had ik al een voorkeur ontwikkelt voor de donkerblauwe velours stof. De laatste tijd ben ik echt dol op de luxe uitstraling wat velours heeft! Dat niet alleen; velours zorgt onbewust ook voor een warme sfeer in huis. En tja, de kleur hoef ik niet meer uit te leggen toch? ;) Want ondanks dat de bank een minimalistisch design heeft, mag hij bij ons wel de eyecatcher van de woonkamer worden!

Mijn blauwe pronkstuk

blauwe velours bank By SIDDE

Een aantal werkdagen later staat Frode inmiddels in ons huisje te pronken. En ik geef hem groot gelijk! Jullie waren al een beetje bang dat blauw zo langzamerhand verdween uit ons huis, maar inmiddels zorgt Frode er voor dat het blauwe weer helemaal terug is! En ik? Ik ben helemaal in mijn nopjes! Dit blauwe pronkstuk mag hier de aankomende jaren wel blijven stralen :)

PS. Houd mijn blog en Instagram de aankomende dagen in de gaten, want er gaat iets héél leuks aankomen!

*Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met By SIDDE.

Volg:
Delen:

4 Reacties

 1. 22 mei 2018 / 09:06

  Wow! Wat een prachtige blauwe kleur zeg! Ben benieuwd hoe de bank zit. Heeft het een beetje een diep zitgedeeltje?

  • judith-huls
   Auteur
   22 mei 2018 / 08:12

   Gewaagd kleurtje hè! Hij is minder diep dan de vorige bank, maar vind dit juist fijner zitten! :)

 2. E
  6 juni 2022 / 20:16

  Supergaaf! Helaas zit deze bank en deze kleur niet meer in het assortiment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?