Blauw, blauwer, blauwst

krijtverf Flexa

Iets meer dan een jaar geleden was onze werkkamer dé ruimte waar ik begon te experimenteren met blauw; subtiel met twee blauwe horizontale banen. Inmiddels is er in (bijna) elk kamertje van ons huis nu wel blauw te vinden! Maar de werkkamer veranderde eigenlijk niet meer. En nu ben ik op zo’n punt dat dit plekje wel wat meer kleur en sfeer kan gebruiken!

Voor deze make-over mocht ik aan de slag gaan met de verf uit de Pure by Flexa ColorLab lijn. Leuk, want krijtverf is voor mij nog helemaal nieuw! Redenen genoeg dus om niet alleen de muren aan te pakken, maar ook een leuk meubelstuk. Al nieuwsgierig geworden?

Kleuren kiezen en testen

Flexa Visualizer app

Het uitgangspunt van onze werkkamer is dat hij na deze make-over vooral meer kleur en sfeer heeft! De eerste stap was dan ook het kiezen van de juiste kleuren. Zelf ben ik echt een enorme twijfelkont als het gaat om keuzes… Daarom heb ik eerste de Flexa Visualizer App gedownload zodat ik gelijk kon zien of de kleuren wel bij elkaar passen en mooi staan in deze ruimte. En zo kwam ik bij de kleuren Lush Indigo en Real Indigo uit de Pure by Flexa ColorLab lijn. Yep! Twee mooie blauwtinten! Dit is verfcollectie van Flexa is verkrijgbaar bij de verfspeciaalzaak. (Klik hier voor de dichtstbijzijnde verfspeciaalzaak en kies hierbij voor de de filter ‘Pure by Flexa’.)

krijtverf Flexa

Om toch nog eventjes zeker te zijn van mijn kleurkeuze – had ik al vertelt dat ik een twijfelkont was? – heb ik de kleurstalen aangevraagd. Deze A4 staaltjes hing ik samen met een aantal canvassen bij één van onze blauwe muren om te zien of deze kleuren ook matchen bij de rest van ons huis. En wat denk je? Perfect match! :)

Muren en deuren verven

krijtverf Flexa

Nadat ik de kleurkeuze bepaald had, kon het verven beginnen! Zo koos ik ervoor om de kleur Lush Indigo te gebruiken op de muren en kastdeuren. Ik moet wel eerlijk toegeven dat het voor mij een hele uitdaging is geweest om de muren donkerder(!) te verven omdat de rest in ons huisje vrij licht is. Allereerst heb ik de kozijnen en deuren afgenomen met ontvetter zodat de verf mooi blijft hechten. Vervolgens heb ik alle muren en kozijnen afgeplakt met schilderstape zodat ik eerst de randjes kon verven met een kwast. Daarna heb ik de muren geverfd met een muurroller en de deuren met een kwast. Zowel de muren als de deuren hadden drie lagen verf nodig, voor een mooi egaal resultaat! Zelf houd ik er namelijk niet zo van als je de vegen nog ziet, maar je kunt er natuurlijk voor kiezen om dat wel zichtbaar te houden!

Meubel verven met de dep effect

krijtverf Flexa

Naast de muren en deuren heb ik ook een meubelstuk geverfd met een speciale verftechniek. Best spannend, want ik heb nog nooit een speciale techniek uitgeprobeerd. Maar eens moet de eerste keer zijn toch? Ik vind het leuk om eens anders dan anders te doen en daarom besloot ik om voor de dep-techniek te gaan. Zo worden niet alleen de muren, maar ook dit meubelstuk een mooie eyecatcher in de kamer. Hubby maakte voor mij deze IKEA hack van Tanja van Hoogdalem (je vind de beschrijving hier). Voor dit verfproject aan de slag met de twee kleuren (Real Indigo en Lush Indigo).

krijtverf Flexa dep effect

Na een goede schuurbeurt ben ik begonnen met het aanbrengen van de lichtste kleur. Nadat de eerste laag goed droog was, besloot ik om het kastje nog eens over te verven met deze kleur zodat het kastje mooi egaal werd. Toen ook deze laag weer droog was (dat gaat echt heel snel met krijtverf) werd het tijd voor de verf-techniek! Dit doe je met een niet pluizende doek of natuurspons. Ik koos voor het laatste. Eerst dep je de spons in een andere kleur verf en vervolgens breng je dit met een deppende beweging aan op het meubelstuk. De hoeveelheid verf en hoe vaak je dept bepaal je helemaal zelf! Zo koos ik ervoor om juist vaak te deppen zodat het contrast niet mega groot werd.

De styling

krijtverf Flexa

En nu de basis helemaal klaar is, kan het stylen weer beginnen! De blauwe tinten heb ik gecombineerd met hout, wit en groen. Zo krijgt de werkkamer een mooie natuurlijke en toch ook nog chique uitstraling! Ook het bureau heeft nu een plekje in het midden van de kamer gekregen, zo heb ik een mooi uitzicht op onze vakkenkast. Tijd om het resultaat te delen! Bereid je voor op veel foto’s! :)

krijtverf Flexa krijtverf Flexa

krijtverf Flexa krijtverf Flexa

krijtverf Flexa

Video van de make-over

Benieuwd geworden naar het hele proces en resultaat? Ik heb alles ook stap voor stap gefilmd in de onderstaande video! En… ik zal het heel lief vinden als je je wilt abonneren op mijn Youtube kanaal. Zo blijf je altijd op de hoogte van de allerlaatste video’s.

En nu ben ik heel benieuwd wat jullie van het resultaat vinden! Wat vinden jullie van de kleur en de verftechniek?

*Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Flexa.

Volg:
Delen:

13 Reacties

 1. 14 maart 2018 / 10:10

  Wauw, wat super gaaf! Zo mooi de kleur blauw en het dip-effect, geweldig! Hiervan ga je zker genieten! :) Fijne dag! Liefs, Verie

  • judith-huls
   Auteur
   14 maart 2018 / 10:26

   Dankjewel voor je lieve reactie meis! Echt helemaal blij mee! X

   • Barbara
    15 maart 2018 / 19:12

    Wat mooi. Ik hou van intensieve kleur. Maakt altijd zo’n prachtige sfeer. Gr. Barbara

    • judith-huls
     Auteur
     15 maart 2018 / 19:33

     Dankjewel! Voor mij echt totaal iets anders, maar ik vind het zo mooi!

 2. Marijke
  14 maart 2018 / 10:17

  Wat heb je het onwijs mooi gedaan lieverd!!!!

 3. 14 maart 2018 / 10:26

  Wauw wat ziet het er super tof uit! Ik ben gek op de kleur blauw, ik heb een blauwe muur met print in mijn kamer. :-)
  Liefs,
  Evelien

  • judith-huls
   Auteur
   14 maart 2018 / 10:42

   Dankjewel! Prachtig kleurtje is blauw he? Xx

 4. 14 maart 2018 / 22:10

  Wauw, heel sfeervol geworden! Ik dacht eerst dat ik het misschien te donker zou vinden maar ‘t is echt heel mooi geworden!

  • judith-huls
   Auteur
   14 maart 2018 / 22:17

   Hihi dat dacht ik eerst ook! Maar het is nu zoveel gezelliger

 5. Soohme
  17 maart 2018 / 20:26

  Oooh superrr leuuuk gedaan lievie!!!
  Dikke Kus Sharita

  • judith-huls
   Auteur
   17 maart 2018 / 20:31

   Aaawh dankjewel lieffie! Leuk dat je reageert! Xxx

 6. 29 maart 2018 / 02:23

  Wat een mooie werkkamer heb je! Blauw is mijn favoriete kleur.. mooi tint blauw heb je gekozen. Ziet er tof uit. Ik vind je plantjes ook een leuke toevoeging tot je kamer en je bureau.. heel creatief!
  https://www.onlineparketshop.nl/

 7. Femke
  20 december 2020 / 21:34

  Hoi Judith! Ik zat te zoeken en kwam dit van jou tegen. Super mooi! Verf je de meubels met lak of met dezelfde muurverf? Ik sta bijna-monopolie dit dilemma voor de kamer van mijn zoon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?