DIY pompoen verven

Ik vind het altijd heerlijk om in de herfst ’s avonds kaarsjes aan te hebben in huis. Om het nog net wat gezelliger te maken, knutsel ik altijd een soort van herfststukje. Dit keer heb ik dat gedaan met pompoenen en kalebassen. Het is nu direct weer een stuk gezelliger in ons huisje. Benieuwd hoe ik de pompoenen heb gepimpt? Lees dan snel verder!

De benodigdheden:
– Verf (ik haalde acrylverf bij de Action)
– Kwasten
– Kalebassen/pompoenen
– Versiersels
– Kranten
Als eerste spoel je de kalebassen/pompoenen schoon en maak je ze goed droog. Vooral bij de steel en aan de onderkant (anders kan ie gaan rotten). Vervolgens leg je kranten neer met daar je kalebassen/pompoenen op. Tijd om te gaan verven!
Na een paar uurtjes de kalebassen/pompoenen te hebben laten drogen, is het tijd om ze nog net iets leuker aan te kleden. Ik heb dit gedaan met glitterblaadjes (die normaal in de kerstboom hangen). Na dat je vindt dat de kalebassen/pompoenen af zijn, kun je ze eventueel op een dienblad leggen en zoals ik heb gedaan wat kaarsjes in zetten. Ik heb het geheel afgemaakt met wat decoratiesteentjes en dennenappels.

Share:

14 Reacties

 1. 18 oktober 2014 / 15:23

  Oooh echt superleuk gedaan Judith! Ik ben fan!
  En leuk dat je me wilt helpen met een header! Ik stuur je dit weekend en mailtje en dan kunnen we erover babbelen! ;)

  X Sara

 2. 18 oktober 2014 / 15:23

  aah super gaaf! Ik houd van dit soort diy! :-)
  liefs

 3. 18 oktober 2014 / 15:23

  Wauw pretty! Heb ik vorig jaar gedaan maar dan met glitter. Dit is erg mooi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *